Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Opmeer stapt af van strikte B-kwaliteit voor bomen en groen
In de gemeente Opmeer gold een bomenbeleidsplan waarin voornamelijk B-kwaliteit werd vereist voor bomen en groen. De buitendienst van de gemeente moest het beheer op die manier uitvoeren.
27-12-2023 205 sec
Opleiding en examinering BVC op meerdere locaties
Het certificaat Boomveiligheidscontroleur (BVC) van Groenkeur is qua aantal deelnemers stabiel. 'Wel moet het elke tien jaar herzien worden, omdat kennis over boomgebreken toeneemt en er klimaateffecten optreden.'
20-12-2023 160 sec
Tien jaar succes met Först houtversnipperaars
Först, fabrikant van houtversnipperaars uit het VK, bestaat dit jaar tien jaar. In relatief korte tijd heeft het merk wereldwijd een prominente marktpositie opgebouwd en is inmiddels marktleider in Europa.
18-12-2023 244 sec
Ook kleine ondernemingen ervaren de grote voordelen van Suite MKB
Luchtenberg Boomverzorging uit Barneveld is met drie werknemers een relatief klein bedrijf. Toch koos eigenaar Ruben Luchtenberg ruim een jaar geleden voor het softwarepakket Suite MKB van Become-IT.
14-12-2023 200 sec
Door de bomennormen het bos niet meer zien
De laatste jaren zijn er nogal wat nieuwe bomennormen of rekentools geïntroduceerd. Beheerders moet het daardoor soms bijna groen voor de ogen zien. Hebben we die normen echt nodig?
07-12-2023 393 sec
NEN-bomennorm voor efficiënte samenwerking openbare ruimte: 'Je spreekt dezelfde taal'
'NEN-normen zijn heel praktisch en nuttig als je wilt samenwerken bij het beheer van de openbare ruimte, omdat je daarmee één taal spreekt over veiligheid, functioneren en conditie van bomen en andere objecten.'
04-12-2023 126 sec
Stad- en straatbomen die vriendelijk zijn voor bestuivers én tolerant voor veranderend klimaat
Bomen zijn onze belangrijkste troef bij het beschermen van het klimaat in de stad en het beperken van de klimaatverandering. Maar bomen doen veel meer. Zo bieden ze bijna het jaar rond een breed scala aan bloemen.
01-12-2023 425 sec
De Stelling: Het verzamelen van 'big bomendata' leidt eerder tot onnodige ingrepen dan tot beter beheer
Grote hoeveelheden data helpen om het boombeleid handen en voeten te geven. Maar loopt de dataverzamelwoede niet een beetje uit de hand? En bereiken we wel wat we willen bereiken?
01-12-2023 134 sec
Het Groene Doolhof: Wie weet de weg?
In de wirwar van groennormen en groennormen in ontwikkeling lijkt het alsof boom- en groenbeheerders door de bomen het bos niet meer zien. Een doolhof van rekentools en richtlijnen domineert de discussies.
30-11-2023 85 sec
Yuverta LLO blijft aanbod ontwikkelen voor boomverzorgers
Op zes verschillende locaties biedt Yuverta LLO diverse trainingen aan voor de boomverzorger, zoals vijf verschillende klimtrainingen en zes certificaattrainingen voor het werken met een motorkettingzaag.
30-11-2023 155 sec
Van boomgroeiplaats naar watermanagementoplossing
Een groeiplaats voor bomen inrichten kan niet zonder na te denken over het watermanagement rondom die boom. Daar was Joosten Kunststoffen zich jaren geleden al van bewust.
27-11-2023 173 sec
Nationale Bomen Top 50: Veilige geluksbrenger
De Veilige geluksbrenger, een linde in Eefde, is een van de winnaars van de Nationale Bomen Top 50. Wat is het verhaal achter de boom en hoe gaat Nationale Bomenbank de komende jaren het beheer toepassen?
23-11-2023 172 sec
'Sinds Ulmus 'New Horizon' gloort er weer hoop voor de iep in Nederland'
'De iep is een typisch Nederlandse boom, die hier vóór de iepziekte dominant aanwezig was. De komst van Resista-iepen is een gamechanger: je kunt met een gerust hart weer kiezen voor een passende Ulmus-variant.'
20-11-2023 225 sec
Greentec Piranha 10: nieuwe oersterke armstobbefrees
De Piranha 10-armstobbefrees is het nieuwste paradepaardje van de Ufkes Greentec-stal. Het eerste exemplaar draait proef bij Steven Terol Boomverzorging. En met succes.
16-11-2023 200 sec
Onzichtbare onverenigbaarheidsproblematiek komt meer in beeld
Geënte bomen die na tien of twintig jaar spontaan afbreken door een verzwakte onderstam - het probleem lijkt omvangrijker dan gedacht. De gemeente Almere brengt grondig in kaart welke probleembomen er zijn.
13-11-2023 304 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER