Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Boominspectie Plus: de betrouwbaarste en compleetste boominformatie
De Boominspecteurs is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om boominspecties te verbeteren. Daarom is het bedrijf samen met TreeTracker een nieuwe dienst gestart, genaamd 'Boominspectie Plus'.
31-05-2021 78 sec
Plantversterkende middelen: 'Er zit te weinig leven in de bodem'
Mycorrhiza bij de aanplant voorkomt uitval; bij bestaande bomen is de combinatie van een algenmengsel met vloeibare mest een bewezen concept.
28-05-2021 170 sec
'We wegen letterlijk af welk mengsel het beste is voor de boom'
Het groenbedrijf Wolterinck werkt nu op de kop af vijf jaar met de Terra-fit-unit. Deze wordt gebruikt om bomen te 'ploffen'. Sinds vorig jaar kan het bedrijf ook vloeibaar injecteren met Green Tech Fluid, eveneens ontwikkeld door Terra-fit-fabrikant Vogt.
27-05-2021 221 sec
'Communicatie rond bomenkap: onderhoud het contact, net zoals je de bomen onderhoudt'
Hoe kun je als gemeente het communicatieproces rond het kappen van bomen het beste aanpakken? Inwoners zijn vaak zeer betrokken bij hun omgeving. Ze slikken niet alles voor zoete koek en weten de weg naar (social) media en raadsleden te vinden.
26-05-2021 512 sec
Wie vraagt om een druipvrije linde, stelt de verkeerde vraag
'Kijk op een andere manier naar de boom. Het druipen, dus de luisoverlast, komt voort uit disbalans.' Dit zijn uitspraken en adviezen die we hoorden bij de zoektocht naar de tien meest druipvrije lindes.
25-05-2021 338 sec
'Wij zijn boomrooiers, al 100 jaar'
Boomrooierij Weijtmans heeft een rijke familiegeschiedenis. Dat er veel veranderde in die jaren, spreekt voor zich. De duurzame relaties die Boomrooierij Weijtmans opgebouwd heeft, spelen een belangrijke rol in het 100-jarig boomrooiersbestaan.
24-05-2021 180 sec
'Helicon-opleiding boomverzorging blijft topspecialisten afleveren dankzij constante vernieuwing en verbetering'
Helicon Opleidingen gaat fuseren en heet vanaf augustus 2021 Yuverta. Maar ook inhoudelijk profileert de school zich met nieuwe zaken. Zo heeft de opleiding boomverzorging een belangrijke stap gezet op het gebied van opleidingskwalificatie.
21-05-2021 201 sec
'Weet met welke iepensoort je te maken hebt'
Gemeenten laten regelmatig al hun bomen inspecteren. De Boominspecteurs, die zich vooral richten op gemeentelijke bomen, geven vervolgens advies.
20-05-2021 149 sec
Van een rijk bomenverleden naar een arme toekomst
Van alle bossen in Nederland bestaat er nog slechts 3% uit wilde, authentieke bomen. 'Bosbouw en landschapsbeheer zijn niet hetzelfde als het beheren van natuur. Er bestaan grote blinde vlekken en ik maak me daar ernstig zorgen over.'
19-05-2021 704 sec
Het geslacht Picea
Jan P. Mauritz hoopt dat na het lezen van dit verhaal dat bij u de interesse ontwaakt om meer van de beschreven geslachten en/of families te gaan opzoeken. 'Ze zijn altijd meer dan de moeite waard om uw kennis te verrijken', stelt hij.
18-05-2021 484 sec
Stichting Iepenwacht Fryslân: niet alleen voor iepen
De aanpak van Iepenwacht Fryslân werpt niet alleen zijn vruchten af voor de iep; zo'n collectief kan ook een duit in het zakje doen bij de bestrijding van andere bomenziektes en plagen, stelt projectleider Gauke Dam.
17-05-2021 279 sec
We kunnen wel bomen planten, maar wie beschermt ze tegen wild, het liefst circulair?
Wie bomen plant, moet zorgen dat ze door de eerste precaire periode heen komen. Dat betekent in veel gevallen ook bescherming bieden tegen wildvraat door reeën, hazen en konijnen.
14-05-2021 164 sec
'Een fixeermiddel als Rufix verdient de kans om zich te bewijzen'
Na een jaar te hebben gewerkt met Rufix, vertelt Ivo de Groot, directeur van Wolterinck, over zijn bevindingen: hoe je ermee werkt en waar het middel het beste kan worden toegepast.
14-05-2021 448 sec
Iepen: op eigen wortel of geënt?
Op het symposium Tiepisch Amsterdam, georganiseerd in 2008, gooide boombeheerder Pieter Enthoven reeds een knuppel in het hoenderhok, zo lezen we in vakblad Boomzorg.
12-05-2021 188 sec
Tweede boomleven gaat generaties mee
Dit jaar werd voor de 25e maal de Rondhoutveiling gehouden. Alle 367 kavels werden verkocht, met als financiële topper een zwarte noot die voor een recordprijs per kubieke meter werd verkocht.
12-05-2021 506 sec
'Oude eiken hebben een persoonlijkheid'
Rondom zijn woning in het Drentse Beilen heeft Eef Arnolds in de loop van de jaren landbouwgrond gekocht en omgevormd tot een gevarieerd privénatuurgebied met een grote soortenrijkdom. Er is ook plaats voor de eik, zijn favoriete boom.
11-05-2021 156 sec
Bomen voor burgers
Hoe kun je op een hippe, digitale manier je bomenbestand delen met burgers? Veel beheerders hadden Bomenspotter al ontdekt. Sommige boombeheerders delen ook gemeentelijke boomgegevens via een digitale bomenkaart.
10-05-2021 192 sec
Genoeg te kiezen in iepenland: klassieke Wageningse cultivars, moderne resistente iepen en botanische soorten
Martin Tijdgat is collectiehouder bij de Nederlandse Plantencollectie Ulmus in Wijdemeren. Hij presenteert voor de praktisch ingestelde boombeheerder een drietal lijsten met iepen voor de openbare ruimte en het onderhoud ervan.
10-05-2021 607 sec
TreeCorrhiza, de natuurlijke oplossing voor balans in de bodem
TreeCorrhiza is een granulaat dat bestaat uit endo- en ectomycorrhiza's, schimmels en bacteriën. Door een natuurlijke balans in de bodem te creëren, maak je bomen weerbaarder bij stressfactoren zoals droogte en ziekten.
07-05-2021 42 sec
Onderkant iep minstens zo belangrijk als bovenkant
Er is in de loop van de tijd al heel wat geschreven en gepubliceerd over het probleem van uitgestelde onverenigbaarheid van de onder- en bovenstam bij iepen. Waarom nu weer een artikel over dit fenomeen?
03-05-2021 217 sec
Ego kondigt einde brandstof kettingzaag aan
Een tophendelzaag vraagt om kracht. Dit voorjaar lanceert Ego een nieuwe accu tophendelzaag speciaal ontworpen voor de professionele boomverzorger.
25-04-2021 109 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER