Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Klimop in bomen: in principe laten zitten!
Bij veel hoveniers, boomverzorgers en bosbouwers leven talrijke vooroordelen over de groei van klimop in bomen. Serieuze vakliteratuur geeft een heel andere kijk op dit onderwerp.
05-02-2024 492 sec
BetereBomen: Linden zijn allemansvrienden
Linden zijn overal. Terecht, want ze zijn niet alleen groot en fraai, maar ook divers en insectaantrekkelijk. En dankzij de variatie in grootte en de hittebestendigheid zijn ze op veel plaatsen bruikbaar.
01-02-2024 561 sec
De Ruiter: 'Gemeenten zijn er gelukkig meer mee bezig om te kijken naar wat er in de toekomst goed gaat groeien'
Nieuwe soorten zijn altijd relatief recent, gezien de lange aanlooptijden in de boomkwekerij. Tussen het moment van introductie en het aanslaan door beschikbaarheid in grote aantallen kan zomaar twintig jaar zitten.
29-01-2024 306 sec
Projectenparade: bijzondere bomen en bijzondere boomprojecten
De Projectenparade is een greep uit bijzondere, mooie of opvallende boomprojecten. Van bijzondere boomsoorten tot slim geplaatste klimaatbomen, en van watermanagement tot behoud van oude bomen.
25-01-2024 396 sec
Een stekelige kwestie in Zoetermeer: moeten we de hopbeuk handhaven?
De redactie van dit vakblad is al 35 jaar gevestigd in een straat waar voornamelijk hopbeuk is aangeplant. Nooit zijn ons problemen opgevallen in relatie met ademhaling en allergie. Dat is in Zoetermeer wel anders.
15-01-2024 179 sec
Top 10 retro-bomen die nog steeds goed toepasbaar zijn
'Lekker kitsch, zo kun je veel van de bomen die in de jaren zestig gewild waren prima omschrijven', aldus Marko Mouwen van Boomkwekerij Ebben. Toch zijn er retrosoorten die nog steeds goed toepasbaar zijn.
11-01-2024 356 sec
Vergroening in Tilburg: 'We kunnen wel groen tekenen, maar als de techniek niet op orde is heeft dat geen zin'
Het Stadsforum in Tilburg wordt sterk vergroend, te beginnen met het gebied direct rond de schouwburg en het Willemsplein. Hier staan bomen van Boomkwekerij Van den Berk.
08-01-2024 378 sec
Urban-retum of de boombeheerder als jager-verzamelaar
Als je dit blad leest moet je een beetje gek van bomen zijn. Dat geldt overigens ook voor de mensen die in dit blad schrijven, maar dat terzijde. En een ding valt me altijd op: bomenmensen zijn in een bepaald opzicht een beetje hebberig van aard.
05-01-2024 86 sec
'Wormen staan aan het begin van de keten'
Een beetje groenmens weet dat het een goed teken is als je wormen in de grond ziet. Maar de ene worm is de andere niet. Zomaar wat wormen op de grond gooien is dan ook niet verstandig.
04-01-2024 212 sec
'Een Först-houtversnipperaar verkoopt zichzelf'
Veiligheidsaspecten, ergonomie, bedieningsgemak, een lage geluidsproductie én schoon werken - dat zijn bij Boogaart essentiële punten bij de aanschaf van materiaal en materieel.
02-01-2024 270 sec
De samenleving heeft meer oog voor de boom en dat zorgt voor specifiek onderhoud
De boom krijgt meer waardering. Gemeenten, maar ook inwoners, zien steeds meer de voordelen van bomen, ziet Johan van Leersum. 'Er is meer aandacht voor onderhoud.'
29-12-2023 148 sec
'Waarde inlands hout en snoeisel als grondstof onderschat'
Op het terrein van boomrooierij Weijtmans in Udenhout liggen houtsnippers en stammen te kust en te keur. 'Allemaal waardevolle grondstoffen,' stelt Weijtmans.
28-12-2023 207 sec
Bodemleven gamechanger in strijd tegen klimaatverandering
Ruim een derde deel van de huidige CO2-uitstoot wereldwijd wordt opgenomen door mycorrhizaschimmels. Wel 13 gigaton CO2 wordt jaarlijks vastgelegd door deze bodemschimmels.
23-12-2023 223 sec
Avondopleiding Boomtechnisch Adviseur en European Tree Technician in januari weer van start
Yuverta start op 18 januari 2024 weer met de opleiding tot Boomtechnisch Adviseur (BTA) en European Tree Technician (ETT) in Boxtel.
15-12-2023 58 sec
Boomverzorging: opstijgen en afdalen met Husqvarna/Skylotec Power Ascender
Erik de Groot is eigenaar van EDG Boomverzorging. Op de dag van dit interview heeft hij lesgegeven aan boomverzorgers, waarvoor hij put uit zijn expertise en ervaring.
15-12-2023 257 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER