Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Internationaal Urban Forestry Congres in Arnhem

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
dinsdag 24 maart 2009
53 sec


Arnhem organiseert in samenwerking met kernteam Urban Forestry en Urban Greening van 27 t/m 30 mei a.s. het twaalfde Europese Urban Forestry-congres in een van de mooiste parken van de stad. Urban Forestry is een internationaal concept dat de stad en haar groen – van trapveldje tot struinpad en van bos tot wijkgroen – als interactief systeem beschouwt. Dit jaar is het centrale thema van het congres: 'Hoe samenwerking de betekenis van het groen in steden vergroot'.

Groene 'Branding'
Arnhem ontvangt dit jaar de sprekers van het twaalfde ‘European Forum on Urban Forestry’: Peter Bentsen (DK), Agnes van den Berg (NL), George Borgman (NL), Clive Davies (GB), Ann van Herzele (B), Wim Timmermans (NL) en Tom Wild (UK). In Villa Sonsbeek zullen zij presentaties houden over o.a. het belang van buitenspelen voor kinderen, over de mogelijkheden voor ‘openluchteducatie’ in het reguliere onderwijs en over veelbelovende concepten voor het ontwikkelen van duurzaam en multifunctioneel stedelijk groen. Verder is de groene ‘branding’ van steden een belangrijk thema. Cecil Konijnendijk (DK), coördinator van het congres en toonaangevend expert op het gebied van Urban Forestry, zal inspirerende voorbeelden tonen van Europese steden die zich als ‘groene stad’ profileren, zoals bijvoorbeeld de Zweedse stad Växjö.

Deelnemen
Het twaalfde Europese Forum on Urban Forestry over de betekenis van groen in steden vindt plaats van 27 t/m 30 mei in Villa Sonsbeek in Arnhem. Het congres biedt plaats aan 120 deelnemers; inschrijven is mogelijk tot 20 april. De deelname aan het congres bedraagt 400 euro. Meer informatie over het programma en deelname aan het congres vindt u op www.arnhem.nl/urbanforestry.

www.arnhem.nl/urbanforestry.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER