Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Boomklimmen met wat hulp: de Husqvarna Power Ascender

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 30 oktober 2023
84 sec


Tijdens de negende editie van Husqvarna Living City Congres in Parijs onthulde Husqvarna een nieuw product voor professionele boomverzorgers: de Husqvarna Power Ascender. Een acculift waarmee boomverzorgers sneller in en uit de boomtop komen. Het nieuwe product is een resultaat van een samenwerking met Skylotec, een bedrijf wat pioniert in klimoplossingen voor professionals.


Er bestaan vergelijkbare acculiften op de markt. Deze zijn vaak zwaarder, groter of duurder aldus Hugo van Bijsterveldt, Business Segment Director Tree Professionals bij Husqvarna. Van Bijsterveldt verwacht met de lift een revolutie te ontketenen in de professionele boomverzorgingssector. 'Eerdere vergelijkbare liften, bijvoorbeeld de de huidige Skylotec ascender ACX actsafe zit qua prijs rond de 12.000 euro. Met de Power Ascender hebben we niet alleen deze prijs meer dan gehalveerd, maar ook het formaat en gewicht zijn gehalveerd zodat het echt werkbaar is. Én het mooie is dat de Power Ascender werkt met hetzelfde accusysteem als de Husqvarna accukettingzagen.'

Hugo van Bijsterveld

Niet voor iedereen

Van Bijsterveldt verwacht dat de Ascender niet voor iedereen is: 'Er zijn veel klimmers die trots zijn op hun werk. Toch zien wij zeker voor de toekomst veel kansen voor deze nieuwe acculift. Denk bijvoorbeeld binnen het groene onderwijs als instructeur, maar ook als je als boomverzorger een dagje ouder wordt. Het werk is nog steeds sportief en uitdagend, maar met de Ascender verlies je minder kracht door naar de top te klimmen. Uiteindelijk wordt de klus daardoor veiliger.'


Het werk is nog steeds sportief en uitdagend, maar met de Ascender verlies je minder kracht door naar de top te klimmen

Werking

Bevestig de Husqvarna Power Ascender overal aan het touw en klim veel sneller en gemakkelijker omhoog. Met de meegeleverde afstandsbediening heb je als gebruiker toegang tot extra functies van de Power Ascender. Hiermee kunnen ook gereedschap en uitrusting snel naar de klimmer worden getakeld.



Belangrijke kenmerken

De nieuwe acculift heeft een capaciteit van 400 meter en werkt op het BLi-X accusysteem van Husqvarna. De snelheid ligt op 24 meter per minuut, waardoor je in een mum van tijd weer terug in de boomtop zit. De belasting van de acculift is 185 kilo, wat voldoende is voor zowel de boomverzorger als zijn gereedschap. De acculift bevat ook een nooddaalknop. In het geval van een lege batterij of een storing kun je op die manier nog veilig naar beneden komen. De Ascender weegt 7,4 kilo en zal begin 2024 verkrijgbaar zijn. De verkoopprijs ligt rond de 5000 euro, of je kunt ervoor kiezen om hem voor zo'n 200 á 150 euro per maand te leasen.



LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER