Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Fries Redmer Knol is STIHL Timbersports European Trophy Champion van 2023

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 2 augustus 2023
74 sec


De Nederlander verslaat Ferry Svan uit Zweden in een nek-aan-nek-race

Redmer Knol werd op 30 juli 2023 in Poznan, Polen, gekroond tot de 2023 European Trophy Champion. Na een staaltje sporthouthakken en -zagen versloeg hij de Zweed Ferry Svan in een spannende finale. Knol en Svan werden op het podium vergezeld door Matyáš Klíma uit Tsjechië, die de derde plaats veiligstelde.

Redmer Knol in actie op de Standing Block Chop
Redmer Knol in actie op de Standing Block Chop

De European Trophy maakte zijn langverwachte terugkeer op het Timbersports-circuit, met 17 van de beste houthakkers van het continent die niet alleen streden om de European Trophy kroon, maar ook om een plaats op de prestigieuze 2024 World Trophy.
Na een voorbereidende time trial stonden 16 van de snelste atleten uit Europa klaar voor een knock-out race voor een uitzinnige menigte in Poznan. Ze streden in vier iconische Timbersports disciplines die ze telkens na elkaar uitvoerden: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck en Standing Block Chop.


De top drie in de 2023 European Trophy: Redmer Knol uit Nederland (midden), Ferry Svan uit Zweden (links) en Matyáš Klíma uit Tsjechië (rechts)

Knol laat niets liggen met persoonlijke tijd

Knol had duidelijk vertrouwen getankt met een persoonlijke besttijd in de time trials. In zijn halve finale liet hij zien wie de baas is, want de Nederlander zette een nieuwe persoonlijke besttijd neer van 1:11:22 om Klíma te passeren. In een monumentale wedstrijd tussen Svan en de Pool Dubicki was het de Zweed die op een haar na aan het langste eind trok om een krachtmeting met Knol tot stand te brengen, waardoor Klíma en Dubicki tegen elkaar moesten strijden om het brons.


'Als je gelooft in wat je doet, komt het goed'

Zinderende finale

De finale zinderde tot de laatste tel, waarbij Svan en Knol zich volledig concentreerden en alles uit de kast haalden. Knol zette nog maar eens een persoonlijke besttijd neer van 1:07:78 - goed voor een nieuw Benelux Record - en versloeg Svan om de nieuwe Europese Trophy-kampioen te worden.
Redmer Knol gaf nuchter commentaar: 'Ik voelde me vrij comfortabel; je weet wat je kunt doen. Je kunt sommige jongens verslaan en soms kunnen zij jou verslaan, maar als je gelooft in wat je doet, komt het goed.'


World Trophy

Naast de top drie verzekerden ook Michał Dubicki (Polen), Emil Hansson (Zweden), Szymon Groenwald (Polen), Koen Martens (België), Martin Kalina (Tsjechië), Armin Kugler (Oostenrijk) en Pierre Puybaret (Frankrijk) zich van een startplaats op de STIHL Timbersports World Trophy van 2024.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER