Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nederlander Redmer Knol wint Stihl Timbersports Benelux kampioenschap 2022

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 21 september 2022
77 sec


Eerste Stihl Timbersports Benelux-titel voor Knol plus een ticket naar het WK in Göteborg

In Biddinghuizen streden zeven Belgen en zeven Nederlanders om de Timbersports Benelux-titel. Gewapend met kettingzaag en bijl gingen ze de uitdaging aan om in de zes disciplines het snelst door hun houtblok te geraken. Na een spannende strijd was Redmer Knol winnaar van de hoofdprijs. Zowel hij als runner up Koen Martens kwalificeerden zich voor het WK in Göteborg op 29 oktober 2022. Benelux kampioen van 2021 Ben Terpstra werd derde.

Timbersports atleet Redmer-Knol in actie met de Standing-Block-Chop
Timbersports atleet Redmer-Knol in actie met de Standing-Block-Chop

Stihl Timbersports was voor het eerst in twee jaar te bewonderen voor een live publiek, deze keer op Groen Techniek Holland te Biddinghuizen. Ondanks het sombere weer zetten de Stihl Timbersports-atleten mooie prestaties neer. De zon werd afgewisseld met een regenbui en een regenboog vormde het decor bij de start van het kampioenschap. Redmer Knol toonde dat hij uit het juiste hout gesneden is en werd na een spannende ontknoping Benelux-kampioen.


Britse Justine Narusa wint Dameswedstrijd

In de voormiddag namen twee Nederlandse dames het op tegen twee Britse en een Duitse. De Britse Justine Narusa toonde zich de sterkste na drie disciplines met kettingzaag en bijl. Ze overtrof bovendien bij de Stock Saw en Underhand Chop haar eigen beste tijd. Ook de Nederlandse Kim de Beer zaagde een mooie wedstrijd en behaalde de tweede plaats. De Britse Zoe Penlington behaalde de derde plaats en verbeterde haar eigen beste score in de Stock Saw.


Dameswedstrijd met Justine-Narusa tijdens de Underhand Chop. In de achtergrond Kim de Beer

Brit Jack Morris wint Rookiewedstrijd

De Rookiewedstrijd was dit jaar een tweestrijd tussen de Brit Jack Morris en Belg Kamiel Van Raemdonck. Kamiel Van Raemdonck verbeterde tijdens zijn debuutwedstrijd meerdere records. Toch ging uiteindelijk ging Jack Morris er met de trofee vandoor op basis van een tijdsverschil van minder dan negen seconden.


Sporthouthakkers

De Stihl Timbersports Series is een internationale wedstrijd voor sporthouthakkers. De oorsprong ervan ligt in Canada, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland, waar lokale houthakkers wedstrijden organiseerden om te bepalen wie de beste houthakker is in een aantal disciplines gerelateerd aan bosbouwwerkzaamheden. In de Stihl Timbersports Series nemen atleten het tegen elkaar op in zes disciplines, drie met de bijl en drie met de zaag. Springboard, Underhand Chop en Standing Block Chop zijn de klassieke bijldisciplines. Bij de Single Buck (handzaag), Stock Saw (standaard kettingzaag) en Hot Saw (80 pk sterke, getunede kettingzaag) proberen de deelnemers met de zaag de beste tijd neer te zetten.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER