Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
ETM'ers van Tree-o-logic denken mee over toekomstverwachting voor park
In opdracht van de gemeente Apeldoorn werkt Tree-o-logic mee aan het opstellen van een beheerplan voor het Oranjepark. De gemeente wil de bomen in het park met behulp van een toekomstverwachting langjarig kunnen behouden.
13-04-2023 314 sec
Nieuwe software bij ERES Boomverzorging geeft energie
Voor ERES Boomverzorging uit Zelhem bleek dat een planningsprogramma geen overbodige luxe was. Het vinden van het juiste programma had echter nog wel wat voeten in aarde.
10-04-2023 164 sec
Een kijkje in de Canadese bomenkeuken
Altijd leuk: een kijkje in de keuken bij een ander. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan heeft de Canadees Andrew Hordyk in 1999 zijn boomverzorgingsbedrijf Arborwood Service opgericht.
06-04-2023 279 sec
Nijmegen kan niet zonder Vierdaagse, maar bomen zijn soms de dupe
Een ommetje door de Nijmeegse binnenstad met Léon Klaassen, adviseur groen bij Stadsrealisatie, voert langs bijzondere bomen en geeft een inkijkje in lastige boomdilemma's.
03-04-2023 351 sec
Wakker worden, Calimero!
We kennen hem allemaal nog van lang geleden, Calimero: 'Ik ben klein en jij bent groot en dat is niet eerlijk.' Maar, boombeheerders, dat is nu voorbij. Calimero, word wakker!
30-03-2023 64 sec
Rotte tanden
Mijn buurvrouw op bezoek. Die denkt omdat ik wat hobby met een bomenblaadje, dat ik iets van bomen afweet. Als er een ding pijnlijk duidelijk wordt door mijn werk aan dit vakblad is dat ik er iedere dag weer achter kom dat ik verduveld weinig weet van bomen.
28-03-2023 82 sec
Ecologie noodzakelijk onderdeel van geïntegreerd beheer eikenprocessierups
De inzet van natuurlijke vijanden om de eikenprocessierups te beheren, komt steeds meer in de belangstelling. Ook door maatschappelijke druk om op een andere manier met de bestrijding om te gaan.
27-03-2023 273 sec
Boomverzorgers kunnen nu met complete Husqvarna-uitrusting de boom in!
Husqvarna zet een nieuwe stap in de boomverzorgingsmarkt. Het bedrijf gaat via gespecialiseerde dealers alle benodigde klimgereedschap leveren.
20-03-2023 365 sec
Pleitbezorgers voor bomen
Begin dit jaar trad Jan Willem de Groot aan als nieuwe directeur van Terra Nostra, het kennisatelier voor boom en bodem. Terugtredend directeur en innovator Henry Kuppen blijft als ambassadeur betrokken bij Terra Nostra.
16-03-2023 300 sec
Boomzorg reikt BEA-ward uit voor best leesbare BEA
Gemeentes laten doorlopend boomeffectanalyses (BEA's) maken. Vakblad Boomzorg reikt voor het eerst de BEA-ward uit aan het adviesbureau dat er het beste in geslaagd is om een toegankelijk rapport te schrijven.
14-03-2023 930 sec
Holland Houtproducten stuurt houtsnippers biomassakachels in
Het is geen goed idee om hout van boomkap in bosrijke gebieden een op een in biomassacentrales te verbranden. Hoe gaan we om met de reststroom die Nederlandse hoveniers en aannemers produceren?
11-03-2023 392 sec
Elektrische versnipperaar voor dik hout
Menige elektrisch aangedreven versnipperaar/hakselaar passeerde al de revue in dit vakblad. Ditmaal aandacht voor een zware, professionele, volledig elektrische versnipperaar.
08-03-2023 161 sec
Aesculus aanplanten moet weer heel gewoon worden
Paardenkastanje is veel meer dan overlast van mineermot of bloedingsziekte. Alleen: durven kwekers ook de minder bekende, maar gezonde kastanjes te kweken en te promoten?
06-03-2023 343 sec
NKC krijgt eind dit jaar een nieuw hoogste niveau
De komst van het Nederlands Kettingzaag Certificaat heeft gezorgd voor een waarborging van de kwaliteit van de kettingzaagtrainingen. Naar verwachting wordt dit certificaat eind dit jaar met een zesde niveau uitgebreid.
02-03-2023 176 sec
Instructiewagen BIJDA simuleert zagen onder spanning
Zagen onder spanning is verraderlijk en daarom extra gevaarlijk. BIJDA heeft een instructiewagen ontwikkeld waarmee hout onder spanning gesimuleerd kan worden.
31-01-2023 75 sec
Noordplant verkocht aan Ebben
In een veranderende wereld geldt sterker dan ooit: regeren is vooruitzien. 'De algemene tendens om als relatief klein en onafhankelijk bedrijf aansluiting te zoeken bij grotere partijen zien we ook in de groensector', aldus Ronnie Nijboer.
25-01-2023 52 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER