Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Beter een voordeliger uit met een boombunkersysteem
Iedereen wil gezonde grote bomen in zijn of haar stad, maar waarom gaat het dan nog zo vaak mis? Het ontwerp is daarbij belangrijk: de juiste eisen opstellen om de gestelde doelen te behalen.
01-02-2017 8 sec
Zagen, knippen en verzamelen in één
Groeneveldt Grijpers introduceerde in september twee nieuwe typen grijpers. De teller van het assortiment houtgrijpers voor de bosbouw staat daarmee momenteel op maar liefst vijfentwintig. Deze zijn op de markt met een gewicht van 8 tot 35 ton.
01-02-2017 8 sec
BSI gaat door op de ingeslagen weg
De perfecte symbiose tussen natuur en techniek; dat is BSI Bomenservice altijd geweest. En dat zal het ook blijven, nu de merknaam en de productlijn van BSI Bomenservice in september 2016 werden overgenomen.
01-02-2017 8 sec
Wie zegt dat een bezoekje aan de Amsterdamse Wallen niet goed is voor de gezondheid?
Afgelopen januari en februari heeft Pius Floris Boomverzorging langs de grachten in Amsterdam in totaal eenendertig iepen gesnoeid, speciaal om de iepenknoppen te oogsten.
01-02-2017 7 sec
Lucht om mee te graven
Bij boomtechnisch onderzoek wordt steeds vaker gebruik gemaakt van lucht om wortels van bomen tijdelijk bloot te leggen. Lucht wordt met grote druk in de grond gespoten of juist gebruikt om grond weg te zuigen. Ook Jos Haverkamp, ETT'er en vakspecialist bomen bij Cobra adviseurs, maakt veelvuldig gebruik van lucht om boomwortels te onderzoeken.
01-02-2017 11 sec
Het draait uiteindelijk allemaal om vertrouwen
Steeds meer gemeentes besteden hun groendiensten uit. Een goed voorbeeld daarvan is de gemeente Zwolle. Rova verzorgt daar al vier jaar het beheer van het groen in de hoofdstad van Overijssel.
01-02-2017 7 sec
Erik Hoogendoorn: 'Ik verwen mijn personeel, want als ze tevreden zijn, werken ze harder'
Martijn van der Spoel, toch niet de minste in de bomenwereldl, roemt Erik Hogendoorn: hij is amper dertig jaar, maar een krachtige ondernemer met een potentieel groeiend bedrijf in de Achterhoek.
01-02-2017 9 sec
'Rijkswaterstaat wil van de eik af, maar niet om de juiste redenen'
De 180-jarige inlandse eik in de middenberm van de A58 bij Ulvenhout zal volgens Rijkswaterstaat in 2022 gekapt worden om een wegverbreding mogelijk te maken. De Stichting Nationale Boomfeestdag legt zich niet bij dit besluit neer.
01-02-2017 9 sec
Geld groeit straks wél aan de Nederlandse bomen!
De Vereniging Stadswerk Nederland en de Vereniging Hoveniers en Groenvoorzieners zijn sinds begin 2015 bezig om het Amerikaanse iTree naar Nederland te halen. iTree is een rekenmodel dat de waarde van bomen in geld uitdrukt.i-tree
01-02-2017 8 sec
Het geslacht Robinia
Het geslacht Robinia heeft twee ‘gezichten’. Vrijwel iedereen kent Robinia pseudoacacia ‘Bessoniana’ en ‘Umbraculifera’, en dan houdt het een beetje op. Er zijn echter 34 cv’s van deze soort.
01-02-2017 6 sec
Bos, bomen en bomenkap Amelisweerd
Ik geef het regelmatig aan: op iedere kubieke meter (stedelijke) omgeving in Nederland is een berg regels van toepassing. Iets dat zelfs bij mij verbazing wekt. Door de bomen het bos niet meer zien; als jurist probeer ik dat te voorkomen door met grote regelmaat bijscholing te volgen en eindeloos leeswerk te doen.
01-02-2017 11 sec
Masochisme
In 2008 schreef dit vakblad voor het eerst over i-Tree. i-Tree is een Amerikaanse softwarebundel waarmee je perfect kunt berekenen wat het effect is van groen op onze leefomgeving. Het bijzondere daarvan is deze methode in staat is te berekenen wat één of één honderd bomen in geld uitgedrukt doen voor het openbaar groen, het welbevinden van de stad en de mensen die er leven.
01-02-2017 13 sec
Nooit meer zoeken naar kettingzaag met nieuwe app
Het komt menige medewerker in het groenonderhoud bekend voor: je wilt aan het werk, maar waar heb je je motorzaag ook alweer gelaten? Met de nieuwe Poel-machineportal en -machineparkapp behoort dit probleem binnenkort tot het verleden.
01-02-2017 8 sec
Maatwerk voor bomen
Bomen en de hoogstedelijke omgeving gaan niet altijd goed samen. Wat een boom nodig heeft kan een dichtbebouwde stad hem vaak niet bieden. In dit boek proberen we zo goed mogelijk te beantwoorden: wat hebben bomen in de hoogstedelijke omgeving nodig?
01-01-2017 67 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER