Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Zo kun je het hele jaar genieten van een groene tuin

INGEZONDEN MEDEDELING
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Arno Peeters, vrijdag 20 oktober 2023
87 sec


Het klinkt misschien ongelooflijk, maar toch is het mogelijk om het hele jaar lang een groene tuin te hebben. Ja, elke plant heeft zo haar eigen seizoen waarin ze bloeit en een seizoen waarin ze weer verwelkt. Maar met een goede planning en een beetje moeite kan jouw tuin het hele jaar door groen zijn. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan maar snel verder!


Een stralend, groen gazon: het perfecte canvas
Ook in de winter wil je natuurlijk genieten van het groene gras. Prachtig als je de tuin inkijkt en je ziet een stralend groen gazon met prachtige herfstbladeren erop. Om je gras het hele jaar groen te houden moet je het juiste graszaad kiezen. Daarnaast is het belangrijk om je gras te besproeien als het droog is en te bemesten als er niet genoeg voedingsstoffen in de grond zitten. Regelmatig maaien is ook heel belangrijk, zo houd je het onkruid weg en blijft je gras gezond. Met de ggrasmaaiers van Welkoop.nl is het gras maaien een simpele klus.

Maak goede keuzes: voor planten
De makkelijkste weg naar een groene tuin voor het hele jaar, is het kiezen van planten met verschillende bloeiseizoenen. Door planten die in het voorjaar bloeien te combineren met planten die in het najaar bloeien, kun je je tuin makkelijk groen houden in alle seizoenen. Ook heel leuk, zo krijg je elk seizoen een geweldige combinatie van verschillende kleuren.

Kies lokaal: ook voor planten
Inheemse planten hebben vaak een lang bloeiseizoen en zijn gewend om in dit klimaat te overleven. Deze planten zijn duurzaam en makkelijk in onderhoud. Natuurlijk zijn tropische planten ook heel mooi, maar de kans is klein dat ze de Nederlandse winter overleven. Als je toch graag een tropische plant wil hebben, kun je ‘m beter in huis zetten. Vul een mooie plantenbak met wat potgrond en zet ‘m in de woonkamer. Zo haal je ook wat natuur in huis.

Breng elk seizoen nieuwe decoraties in de tuin
Hoe leuk is het om de decoraties in je tuin aan te passen naar het seizoen? In de zomer wordt je tuin natuurlijk veel gebruikt en is het een soort tweede woonkamer. Maar ook in de andere seizoenen, kan je tuin een heel gezellige plek zijn. Wat dacht je van wat pompoenen in de tuin voor de herfst? Een leuke slinger met kerstverlichting in de boom voor de wintertijd? Het is een kleine moeite, maar het maakt je tuin wel helemaal af.


Deze ingezonden mededeling valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Boomzorg

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Honderdjarig jubileum bij ISA Annual International Conference 2024 in Atlanta
maandag 12 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER