Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

'Iedereen een boom' in Overijssel

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, zondag 19 juni 2022
63 sec


Voorbereiding boomdeeldagen buitengebied in volle gang

Inwoners van veertien gemeenten en regio's in Overijssel kunnen tegen een kwart van de kostprijs bomen en plantmateriaal aanvragen. De aanvraag gebeurt in de zomer, het uitdelen van de bomen en planten in november, december en januari.

Boomdeeldagen Overijssel
Boomdeeldagen Overijssel

De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en deelnemende gemeenten en regio's delen de komende winter bomen en bosplantsoenplanten uit tegen betaling van een kwart van de totale kosten. De rest wordt vergoed door provincie en gemeente.
De actie is bedoeld voor iedereen die in het buitengebied van een van deze gemeenten woont en plek heeft voor bomen of bosplantsoen in een klein landschapselement of op het erf. Het doel is de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur te versterken.


Voor iedereen in het buitengebied die plek heeft voor bomen of bosplantsoen in een klein landschapselement of op het erf

In 2022 doen Almelo, Borne, Wierden, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Hardenberg, Hellendoorn, Enschede en de gemeenten in Noord Oost Twente (Dinkelland, Tubbergen, Oldenzaal en Losser) en Olst-Wijhe, Raalte, Deventer mee.

Maximaal duizend euro

Inwoners van deelnemende gemeenten kunnen van 15 juni tot 30 juli online plantmateriaal aanvragen. Het gaat daarbij om meerdere inheemse bomen of bosplantsoenplanten waarbij voor minimaal 150 en maximaal duizend euro aan plantmateriaal besteld mag worden. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro. Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om bomen aan te vragen is te vinden op de site van Landschap Overijssel.


Iedereen een boom

De boomdeeldagen vinden plaats op 19 november, 10 december 2022 en 14 januari 2023. Aanvragen kan via de website van Landschap Overijssel.

De Boomdeeldagen zijn onderdeel van de actie 'Iedereen een Boom' en zijn onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Met het vergroenen van de provincie willen betrokkenen bijdragen aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie over deze actie en andere activiteiten is te vinden op www.iedereeneenboom.nl.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER