Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Pius Floris en Treeconomics slaan handen ineen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, maandag 8 juni 2020
54 sec


Pius Floris Boomverzorging en het Britse bedrijf Treeconomics gaan samenwerken. De partijen bevestigden de krachtenbundeling 28 mei met een krabbel onder een zogenaamde memorandum of understanding (MOU). De samenwerking richt zich op stedelijk boombeheer en de groene infrastructuur in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Mark Rotteveel (links) projectadviseur bij de Koninklijke Ginkel Groep, die werkt volgens het Pius Floris-concept, en Jan-Willem de Groot (rechts), franchisemanager bij Pius Floris Boomverzorging.
Mark Rotteveel (links) projectadviseur bij de Koninklijke Ginkel Groep, die werkt volgens het Pius Floris-concept, en Jan-Willem de Groot (rechts), franchisemanager bij Pius Floris Boomverzorging.

Pius Floris Boomverzorging houdt zich in Nederland en België bezig met boomonderzoek, boomadvies, realisatie van boomprojecten en uitvoering van boomonderhoud. Treeconomics, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, is gespecialiseerd in het meten en kwantificeren van de ecosysteemdiensten die bomen leveren aan hun omgeving. Het bedrijf heeft aan meer dan 100 i-Tree- en groenwaarderingsprojecten in het Verenigd Koninkrijk en Europa gewerkt.

Structurele samenwerking

De partijen werkten in het verleden al meerdere keren samen. Vanaf nu zal die samenwerking op structurele basis plaatsvinden. Het doel is vooral om beter boombeheer in stedelijk gebied mogelijk te maken. Beide bedrijven hebben eigen specialismen en expertisegebieden. De MOU maakt dat die nu complementair kunnen worden ingezet. Zo krijgen opdrachtgevers toegang tot een breder scala aan diensten en mogelijkheden.


Jan Willem de Groot, franchisemanager bij Pius Floris: 'Wij hebben in 2019 onze eerste i-Tree-studie in Nederland afgerond. De kennis en ervaring van Treeconomics op dat gebied is aanzienlijk. Dat zal het bereik en de kwaliteit van onze service nog verder verbeteren. Met de kennis en ervaring van beide bedrijven kunnen we opdrachtgevers nog beter bedienen in het kwantificeren van ecosysteemdiensten en het vertalen van data naar bruikbare informatie.'

Pius Floris Boomverzorging en Treeconomics werken al samen in de organisatie van de European i-Tree Conference. Die wordt 18 en 19 november 2020 in Amsterdam gehouden. Lees daarover hier meer.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Honderdjarig jubileum bij ISA Annual International Conference 2024 in Atlanta
maandag 12 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER