Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Bomenwacht Nederland, De Boominspecteurs en GRIB verenigd
De Boominspecteurs en Bomenwacht Nederland bieden verschillende diensten aan voor bomenbeheer. Onder de vlag van moedermaatschappij Investree werken ze voortaan met één loket en één directie.
13-03-2024 163 sec
Als leiden een last wordt
Met leibomen creëer je meer privacy en groen, zonder daarbij kostbare ruimte van de tuin te verliezen. Maar leibomen kunnen, net zoals alle bomen, problemen geven met de buren.
11-03-2024 233 sec
Beker leeg drinken
Halverwege dit jaar willen wij als vakbladen Boomzorg en Boom In Business een minicongres houden over het fenomeen 'onverenigbaarheid.' Een angstwekkend, maar tegelijk ook nog steeds zwaar onderschat probleem.
11-03-2024 96 sec
BetereBomen: Sorbus is droogte- én verhardingsresistent, dus past altijd
Ze zijn droogteresistent en bestand tegen hitte. En meelbessen groeien ook nog aardig in verharding, als het niet anders kan. Bovendien worden ze niet al te groot. Een verhaal over meelbessen en lijsterbessen.
07-03-2024 606 sec
De Stelling: Kies bij nieuwe aanplant níet voor beuk; die kan slecht tegen zon en droogte!
Sommige bomen zijn gevoeliger voor zonnebrand en droogte dan andere. Beuken (Fagus sylvatica) staan er bijvoorbeeld om bekend dat ze daar flink last van hebben. Moet je zulke bomen nu nog wel aanplanten?
28-02-2024 137 sec
Tree-o-Logic onderzoekt kwaliteit bomen in Armeens jubileumpark
'Een klein berichtje met een onderzoeksvraag groeide uit tot een uitdagend project in Armenië', vertelt Bernard Flier van Tree-o-Logic. 'Over de kwaliteit van de bomen in een Armeens park, van de boomtoppen tot de bodem.'
26-02-2024 75 sec
Duurzaam beheer bomen buiten het bos met nieuw PEFC-certificaat
Wereldwijd zijn er twee internationale keurmerken die duurzaam bosbeheer aantoonbaar en transparant maken: FSC en PEFC. Beide hebben hetzelfde doel: bossen in stand houden en beschermen tegen verwoesting door duurzaam beheer en gebruik.
23-02-2024 201 sec
Verplanting van Taxodium distichum in Dordrecht
Op de laatste dag van januari van dit jaar werd in Dordrecht een Taxodium distichum met een stamomvang van zo'n 250 centimeter verplant. Hieraan is een grondige en gedegen voorbereiding voorafgegaan.
21-02-2024 155 sec
Van thuiszorg naar boomzorg
Fleur van Dinteren (23) uit Wijchen is als jonge vrouw werkzaam in de voornamelijk door mannen bevolkte boomverzorging. Hiervoor werkte ze in de zorgsector. Waarom maakte ze deze opmerkelijke overstap?
20-02-2024 202 sec
Hydraulische zaagkast van Groeneveldt Grijpers doorstaat krachtproef
Robert Blom is in zijn sas met de nieuwe hydraulische zaagkast van Groeneveldt Grijpers. De zaagkast is gekoppeld aan de grijper van de mobiele kraan van Takeuchi. Hij looft de kracht en flexibele inzetbaarheid van de zaagkast.
19-02-2024 156 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER