Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Zelfrijzend bakmeel
Groen heeft waarde. Dat lijkt mij een waarheid als een koe. Als die waarheid niet al jaren in het DNA zit van u als lezer, heeft u niet achter een steen geleefd, maar er diep onder begraven.
29-03-2022 89 sec
'Het kost even tijd voordat deze methode zijn weg vindt'
Het middel Rufix gaat zijn tweede jaar in op de professionele markt. Hoe staat het ervoor met dit fixeermiddel tegen de eikenprocessierups?
28-03-2022 217 sec
Eikenprocessierups effectief te lijf met support Vos Capelle
Nu het seizoen van de eikenprocessierups weer voor de deur staat, is Vos Capelle paraat om groenaannemers te voorzien van de juiste middelen en het juiste advies.
25-03-2022 329 sec
Veel bomen langs perrons niet met hoogwerker te bereiken
De afgelopen paar jaar zijn alle bomen in de omgeving van stations nauwkeurig in kaart gebracht door NS Stations. De opdracht werd uitgevoerd door Tree-O-Logic.
23-03-2022 154 sec
Eikenprocessierups slim en gecoördineerd te lijf met Werkwijzer-EPR-tool
Net als in de afgelopen jaren, staat ook dit voorjaar de bestrijding van de eikenprocessierups weer hoog op de agenda bij boomverzorgers en -beheerders. Deze gevoelige kwestie vergt een slimme, gecoördineerde aanpak.
22-03-2022 298 sec
'Dit soort werk kun je alleen doen met de beste vakmensen en het beste materieel'
Eind januari en in de maand februari was het topdrukte bij Van Weert Rondhout door de opeenvolgende stormen Corrie, Dudley en Eunice.
21-03-2022 173 sec
Nog een geeltje
Hofdendroloog Jan P. zou diep ongelukkig worden als wij hem niet af en toe lekker lieten door emmeren over zijn stokpaardjes. De vorige aflevering van dit feuilleton ging over het niet-echte geelhout, deze editie over echt geelhout.
18-03-2022 508 sec
Nationale Bomenbank bestaat 50 jaar
Nationale Bomenbank in Bleskensgraaf heeft dit jaar zijn gouden jubileum. Dat viert het bedrijf met zoveel mogelijk bomenliefhebbers door het houden van een monumentale bomenactie: de Nationale Bomen Top 50.
17-03-2022 264 sec
Informatie over ecosysteemdiensten van bomen voor inwoners en passanten
Wethouder Roland van Vugt en Bernard Flier van Tree-O-Logic onthulden aan de Woudrichemse Koepoortstraat het eerste van tien zogenoemde treeboards in de gemeente Altena.
16-03-2022 240 sec
Nieuwe afslag voor boomverzorgers
Na zo'n veertig jaar verhuist de opleiding tot vakbekwaam boomverzorger van Eindhoven naar Boxtel. Helicon Eindhoven wordt Yuverta Boxtel. Dit is een van de gevolgen van de fusie en de naamswijziging van wat nu Yuverta heet.
15-03-2022 92 sec
Volksmechanica: wat constructief ontwerpers kunnen leren van de takaanhechting.
De wijsheid van de takaanhechting: trucachtig vezelverloop bij takaanhechtingen zorgt ervoor, dat het vezelverloop rondom insluitsels zichzelf vergrendelen. Mogelijkheden om dit toe te passen in constructies.
14-03-2022 80 sec
Nieuwe vuistregel voor bomen in stedelijk groen wint terrein
Een Nederlandse wetenschapper van internationale allure op het gebied van urban forestry propageert een nieuwe vuistregel voor bomen in het stedelijk groen. Veel gemeenten tonen interesse in het 3-30-300-principe.
10-03-2022 291 sec
Ivo de Groot: 'Gemeenten zullen dit jaar zoeken naar een optimale combinatie van Rufix met de bestaande beheersmethoden'
Dit jaar gaat Rufix op de professionele markt zijn tweede jaar in. De gemeente Zaanstad heeft Rufix als pilot ingezet. Voor aankomend jaar is de pilot verlengd. Er wordt gemonitord en jaarlijks geëvalueerd.
02-03-2022 150 sec
Jouw bijzondere boom maakt kans op gratis levenslange boomzorg. Geef je boom op voor de Nationale Bomen Top 50!
Nationale Bomenbank, landelijk bekend van boomverplantingen, EPR-beheersing en bomengroeiplaatsverbetering en -constructies, maakt zich dit jaar al vijftig jaar sterk voor het behoud van (grote) bomen.
28-02-2022 179 sec
Het verborgen leven van bomen
Vorig voorjaar leende ik Het verborgen leven van bomen, de bestseller van Peter Wohlleben, bij de bibliotheek. Ik kon me er destijds niet toe zetten om dit boek te lezen, want het leek me meer iets voor bomenknuffelaars.
27-02-2022 267 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER