Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Voorzitter Albert Verlinde: 'We willen zorgen voor een golf van essenbeplanting door het hele land'
Boomfeestdag schopte het tot trending topic vorig jaar, mede door de viering van het 60-jarige bestaan en het cachet dat de nieuwe voorzitter Albert Verlinde aan de dag gaf. Wat staat er dit jaar op 14 maart in Groningen op de planning en belooft het wederom een succes te worden?
01-02-2018 13 sec
Peter Derksen (Stichting Nationale Boomfeestdag): 'Door het groene bewustzijn te vergroten bij kinderen verbeter je de wereld'
Op de afgelopen Boom Inspyratie Dag bij Boomkwekerij Ebben zette directeur Peter Derksen van de Stichting Nationale Boomfeestdag twee projecten in het zonnetje: de tuin rond het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie in Amersfoort en woonlandschap de Leyhoeve bij Tilburg.
01-02-2018 11 sec
Eigenaar van Allicin Tree Care kan het woord knoflook niet meer horen
‘Sinds de ontdekking van de kastanjebloedingsziekte is ongeveer twee derde van de Nederlandse paardenkastanjes met het bacterievirus geïnfecteerd, maar na jarenlange behandelervaring kunnen we 70 procent van de zieke kastanjes genezen met allicine.’
01-02-2018 9 sec
Knotwilgen onder handen genomen
Met het grootste gemak klimt de 64-jarige Leo Starink uit het Gelderse Elst in een knotwilg om de beeldbepalende boom eens flink onder handen te nemen. Het is één van de honderden wilgen in het 1700 ha. grote Park Lingezegen tussen Arnhem en Nijmegen.
01-02-2018 9 sec
Bomen drukke verkeersroute geveld zonder hinder
De discussie over de vraag aan welke zijde van de Meester J.B. Kanlaan in Punthorst het nieuwe fietspad zou moeten worden gelegd, duurde jaren. Deze laan is een belangrijke verkeersader voor de omgeving en wordt omzoomd door enorme bomen.
01-02-2018 9 sec
'Een prachtig staaltje burgerparticipatie'
Het fenomeen levensbomenbos wint in rap tempo aan populariteit. Zo ook in Rosmalen (gemeente 's-Hertogenbosch), waar op 18 en 25 november twee plantdagen plaatsvonden.
01-02-2018 5 sec
Richtlijnen voor inschatting van risico op takbreuk bij veterane populieren
In februari verschijnen er richtlijnen op de website van de Bomenstichting voor het inschatten van de risico’s op takbreuk bij populieren.
01-02-2018 6 sec
Hoe veilig is werken met een kettingzaag?
Staatsbosbeheer heeft de afgelopen jaren in relatief korte tijd te maken gehad met een aantal ernstige kettingzaagongevallen. Aanleiding voor Boomzorg om eens te onderzoeken hoe het gesteld is met de veiligheid bij het werken met kettingzagen.
01-02-2018 8 sec
De zevenzonenboom: onbekend, maar inmiddels niet meer onbemind
Een kleine boom in de buitencategorie van dit feuilleton, en ... deze makker greep net naast de hoofdprijs bij de verkiezing van de Inspiratieboom 2018, tijdens de NWST Inspyratie Dag die op 26 oktober 2017.
01-02-2018 8 sec
Ede bewijst hoe belangrijk particulier groen is
Het zijn 11.542 bomen om precies te zijn. Dat is het resultaat van een inventarisatie van particuliere waardevolle en monumentale bomen, die Terra Nostra vorig jaar heeft uitgevoerd in de gemeente Ede. Een waanzinnige en boven verwachting grote hoeveelheid.
01-02-2018 9 sec
Boombeheerder, blijf niet bij je leest
Maar bomen die niet bij de burgemeester op de loonlijst staan, zijn natuurlijk net zo belangrijk
01-02-2018 4 sec
Vleugelnoten deel 2 belofte maakt schuld
In het deel van het feuilleton over het geslacht Pterocarya in uitgave nr. 6 van 2017 heb ik u toegezegd dat de andere twee onbekende en nauw verbonden geslachten van Juglandaceae, Platycarya en Cyclocarya.
01-02-2018 8 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER