Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
ITS kiest met Its for trees voor frisse uitstraling
Op 31 maart jongstleden nam International Tree Service (ITS) zijn nieuwe website in gebruik. Onder de naam Its for trees kiest het bedrijf voor een frisse uitstraling, waarmee ITS hoopt klanten nog beter van dienst te zijn.
01-04-2017 9 sec
Stihl verwacht marktaandeel benzine te vergroten
In februari gaf Stihl een persrondleiding, waarbij machines en ontwikkelingen werden gepresenteerd en een rondleiding werd gegeven door de fabrieken in Stuttgart en Zürich. Daarbij werd duidelijk dat het bedrijf naast behalve op accu nadrukkelijk blijft inzetten op benzinemotoren.
01-04-2017 9 sec
Natuur nabootsen door het gecontroleerd afscheuren van takken
Coronet cut, oftewel fracture pruning of breuksnoeien is nog niet zo bekend in Nederland. Zelf ‘stormschade’ aanbrengen in een boom is in ecologisch opzicht interessant, maar is het ook goed voor de boom zelf? Hieronder volgen de meningen van verschillende mensen uit het vak.
01-04-2017 10 sec
Boomveiligheidscontroles en de paradox van het laten overleven van oude bomen
Sinds jaar en dag worden boomveiligheidscontroles uitgevoerd bij bomen. Dit systeem, dat achter het Wetboek van Strafrecht schuilgaat, heeft een plausibele reden. Binnen het Nederlandse recht bestaat zorgplicht, wat inhoudt dat men voldoende zorg aan zijn bomen moet besteden.
01-04-2017 10 sec
Schop in de grond voor 'smulbos'
Op een grasland aan de rand van Nijmegen werden op 22 maart 300 inheemse bomen en struiken aangeplant in het kader van de Boomfeestdag. Daarmee rijst op deze locatie een 'smulbos', waar mensen, maar vooral dieren plezier van hebben.
01-04-2017 9 sec
Tilburgse Boomfeestdag in 'Witsie'
Als beheerder van de gemeentelijke bossen in Tilburg werd Boomrooierij Weijtmans door de gemeente gevraagd de Boomfeestdag te organiseren. Op 22 maart was het zover en hielpen tientallen leerlingen van basisschool De Sporckt en basisschool De Wegwijzer mee om de plannen voor het 'Witsie' te realiseren.
01-04-2017 10 sec
Ontwikkelingen in de Japanse sierkers
Als de kroon van een volgroeide Japanse sierkers in bloei staat, dan is dat een bijzonder spectaculair gezicht. Hij wordt traditioneel geplant als sierboom in grote tuinen of in parken. Meestal staat hij solitair, zodat hij van alle kanten kan worden bewonderd als een opvallende, exotische verschijning.
01-04-2017 10 sec
Snoei en kap in Amsterdamse Bos wegens essentaksterfte
Als je dode twijgen en takuiteinden in de boomkruinen ziet, weet je al hoe laat het is: essentaksterfte! In het Amsterdamse Bos moesten hierdoor in januari en februari zo’n vijfhonderd essen worden gekapt om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen.
01-04-2017 9 sec
Afschaffen van de Bomenverordening!
De afschaffing van de Bomenverordening komt eraan, waarschuwt Bas Visser, boomjurist uit Winterswijk. ‘Voor mij persoonlijk maakt dit de cirkel rond. Toen ik 25 jaar geleden begon als boomjurist, heb ik de term Bomenverordening op de kaart gezet.
01-04-2017 8 sec
Het geslacht Robinia
‘Het geslacht Robinia heeft twee ‘gezichten’. Vrijwel iedereen kent Robinia pseudoacacia ‘Bessoniana’ en ‘Umbraculifera’ en dan houdt het een beetje op. Er zijn echter 34 cv’s van deze soort.’
01-04-2017 6 sec
Al is Fryslân plat, it hat syn hichtepunten
Al is Friesland plat, het heeft zijn hoogtepunten. Een van die hoogtepunten is in mijn optiek de doortastende uitspraak van de kantonrechter in Leeuwarden van 27 juli 2016.
01-04-2017 7 sec
'Juglans regia laat kinderen zien dat ons voedsel uit de natuur komt'
Rudy Scheper, boombeheerder bij de gemeente Dordrecht, is van mening dat een inspiratieboom vooral het bomenvak interessant moet maken voor de jeugd: ‘Een notenboom laat kinderen zien dat walnoten niet in het supermarktbakje groeien!’
01-04-2017 9 sec
'Koelreuteria behaagt de burger het hele jaar door'
De inspiratiebomen op de afgelopen Boominnovatiedag maakten inspiratie los bij boomverzorger Rinze Hofman van werkorganisatie Duivenvoorden, het ambtelijk samenwerkingsverband tussen de gemeenten Voorschoten en Wassenaar. Hofman stak op zijn beurt zijn beheerder Patrick Spiegeler aan met het inspiratieboomvirus.
01-04-2017 9 sec
Eiken in Stadswandelpark nu in goede staat door gerichte acties
In het circa negen hectare grote Stadswandelpark Eindhoven werd de afgelopen jaren op 4 hectare groeiplaatsverbetering toegepast. Een prachtig project, dat laat zien hoeveel je met de inzet van vier verschillende partijen kunt bereiken. Initiator Herman Wevers van Alles over Groenbeheer is blij met het resultaat.
01-04-2017 11 sec
Negende editie Boominfodag zet nieuwe koers voort
In enkele jaren tijd is de Boominfodag uitgegroeid tot een evenement van formaat dat gewaardeerde sprekers weet te trekken. Na de verhuizing naar een andere locatie van vorig jaar, vindt op 31 mei en 1 juni van dit jaar bij Van Hall Larenstein te Velp alweer de negende editie plaats.
01-04-2017 11 sec
Cherrypicking
Vorige week speciaal een stukje omgereden om een laan met Prunus yedoensis te bekijken.
01-04-2017 3 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER