Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Compleet pakket aan ontzorging en besparing met borging van kennis binnen de gemeente
Pius Floris Boomverzorging Nederland werkt al decennialang samen met gemeentes, zowel in de uitvoering als op het gebied van onderzoek, advies en beleid.
01-12-2016 7 sec
Burgemeester Eugster: 'Door mijn oogharen heen zie ik Schijndel als een prachtig populierendorp
Begin dit jaar kwam dit vakblad met het initiatief om een boek te weiden aan de Brabantste van alle bomen : De populier. De gemeente Schijndel omarmde dit initiatief en via een eenmalige schenking. Burgemeester Jetty Eugster van de gemeente Schijndel die per 1 januari overgaat in de gemeente Meijerijstad vertelt waarom.
01-12-2016 13 sec
Het échte verhaal achter de dingen
Bas Visscher. Zijn jarenlange vakkennis als boomverzorger en leider van projecten staat buiten kijf. Wat deze jonge, maar betrokken boomverzorger vooral kenmerkt, is zijn inlevingsvermogen in alles wat leeft.
01-12-2016 7 sec
Plant eens wat vaker een andere eik
Eiken vormen de backbone van het Nederlandse bomenbestand. En hoewel een eik eigenlijk geen echte nadelen heeft, heeft onze voorkeur voor deze boom ervoor gezorgd dat Nederland vol ligt met ‘snelwegen’ voor de eikenprocessierups.
01-12-2016 8 sec
Nieuw bijenbomenlabel showcase voor big green data
Het is meer dan een monnikenwerk geweest, vertelt Joost Verhagen, directeur van Cobra. Vier partijen hebben er een coöperatie voor moeten oprichten. Maar sinds dit jaar staan alle bomen van Nederland met hun kronen ingetekend op een kaart van ons land.
01-12-2016 9 sec
Laten we ons gezonde verstand gebruiken
Toen wij als gemeente Valkenburg aan de Geul eerder dit jaar besloten om zo’n vijfhonderd zieke essen te kappen, kwam ons dat op de nodige kritiek te staan. Veel mensen schrokken van het feit dat er zo veel bomen tegen de vlakte gingen.
01-12-2016 9 sec
Boetes, klokkenluiders en zero tolerance
Maaischade aan bomen door klepel-, cirkel- en bosmaaiers, het is een verborgen wereld. Hoe groot de maatschappelijke schade is, weet niemand. Lang niet alle aannemers melden beschadigingen, terwijl er in veel gemeentes weinig controle op is, zo leert een korte telefonische rondgang langs betrokkenen.
01-12-2016 10 sec
Het geslacht Taxus
Binnen de systematische indeling van het Regnum vegetabile – het Plantenrijk - behoort het geslacht Taxus tot de afdeling Gymnospermae oftewel de naaktzadigen, en vervolgens tot de klasse van de Taxopsida, die uit slechts één orde bestaat, de Coniferae, en daarbinnen tot de familie van de Taxaceae.
01-12-2016 10 sec
Duurzaamheid begint in de bodem
Een ontmoeting op een beurs, vier jaar geleden in Nürnberg tijdens Galabau, leidde voor Wolterinck BV uiteindelijk tot het exclusieve partnerschap van Terra-fit in Nederland.
01-12-2016 6 sec
Kamphuis: 'De bomen groeien nu bijna door het dak heen'
Bamboe, palmen, Orchidee, Ficus, Begonia en Bromelia, we kennen ze allemaal. Ze staan tegenwoordig in bomenbakken, in patio’s bij ziekenhuizen of op kantoren en in huiskamers.
01-12-2016 7 sec
Multifunctionele grijper kan knippen en zagen tegelijk
In september heeft Groeneveldt Grijpers uit Groot-Ammers zijn bestaande houtgrijperstypen 800 en 600 uitgebouwd met de mogelijkheid voor twee optionele hulpstukken. Werktuigbouwkundige en technisch tekenaar Thijs Sterk hielp mee aan deze ontwikkeling.
01-12-2016 7 sec
Bomen over boomprojecten
De mooiste projecten van de afgelopen periode in the spotlight.
01-12-2016 2 sec
NVTB-voorzitster Ceciel van Iperen:'Schadebedragen kunnen bij waardevolle bomen oplopen tot tienduizenden euro's
In het eerste deel van het drieluik boomtaxaties sprak NVTB-taxateur Bernard Flier over waardebepaling van bomen in het geval van schade.
01-12-2016 6 sec
Zin en onzin van een verplantbaarheidsonderzoek
Boompje groot, plantertje dood’ is een bekend en oud gezegde. Sinds er bomen worden verplant, is dit spreekwoord min of meer achterhaald. Maar voordat het zover is, wordt in sommige gevallen een vooronderzoek gedaan, een zogenaamd verplantbaarheidsonderzoek.
01-12-2016 8 sec
Inspiratie-eik
Ik ben de zoon van een boomkweker en daar ben ik eigenlijk best trots op. Daar horen natuurlijk ook de eigen familiegebonden afwijkingen bij. Bij ons aan de gezinstafel ging het vroeger al gauw over de voordelen van Fraxinus, Quercus of Tilia.
01-12-2016 8 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER