Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Geen schade meer door zuigen in plaats van graven
Dit jaar kwam de Simply Air Green van KMT Services uit Werkendam op de markt. Deze kleinste grondzuiger ooit is uitermate geschikt voor het onderhoud van bomen op plekken waar je met een schep moeilijk bij kunt.
01-12-2016 9 sec
Al jarenlang een vertrouwd gezicht in de markt
Met zijn krap 35 jaar is zijn naam niet meer weg te denken uit de bomenwereld en zijn bedrijf heeft een gerespecteerde plek in de markt veroverd. Bernard Flier schakelt nog een tandje bij en gaat het vakgebied boombeheer een grote stap voorwaarts brengen.
01-12-2016 10 sec
Inwoners van Zeist bedenken bomenbeleid voor de komende zeventig jaar
Op 6 september van dit jaar keurde een dolenthousiaste gemeenteraad van Zeist unaniem het Lange Termijn Bomenbeheerplan 2016 – 2041 goed. Het plan kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen bewoners en twee volhardende ambtenaren.
01-12-2016 9 sec
Boombeschadigingen tijdens klepelmaaien: incident of hot item?
Dertig beschadigde bomen na acht kilometer klepelmaaien. De schoonheidsprijs verdient het niet, daar is iedereen het over eens. Bewoner en fanatieke natuurliefhebber Peter Kerkstra ergert zich er zo aan, dat hij foto’s maakte en de publiciteit zocht.
01-12-2016 9 sec
De uitdagingen van bomen op een dak
Het realiseren van gezond groeiende bomen bovenop het dak van een parkeergarage, midden in het centrum van Leeuwarden, op een intensief gebruikt plein en in een omgeving die vijandig is voor alles wat groeit, dat lijkt onmogelijk.
01-12-2016 9 sec
Terug naar de pruikentijd
Boomadviseur Simen Brunia van Bomenwacht Nederland buigt zich donderdag over een 'natuurwonder' aan een dode beuk in de bossen tussen Wolfheze en Oosterbeek. Daar groeit een enorme en oranje uitgeslagen pruikzwam, volgens Brunia de mooiste en een van de grootste van Nederland.
01-12-2016 9 sec
De Helmondse methode, drie jaar na introductie
Geef bomen bij aanplant een duurzame groeiplaats, afgestemd op de beoogde levensduur van 30, 60 of 100 jaar. Landschapsarchitect Wolfgang Holz praat over zijn strijd tegen wat hij noemt ‘bomenfatalisme’ en ‘standaardlolly’s’.
01-12-2016 8 sec
'We moeten uit die trechter'
Niet meer meteen in soorten denken, zoals dat op de meeste opleidingen wordt gedoceerd, maar het beeld dat je wilt nauwkeurig omschrijven en daar de bomen bij zoeken. Die switch in denkwijze is volgens Thor Hendriks nodig voor een goede diversiteit in Nederland.
01-12-2016 9 sec
Het geslacht Cornus
Binnen de systematische indeling van het Regnum Vegetabile – het Plantenrijk – behoort het geslacht Cornus tot de orde van de Cornales en daarbinnen tot de familie van de Cornaceae, de kornoelje-familie. Deze familie omvat slechts twee geslachten; naast Cornus is dat het vrij onbekende geslacht Alangium.
01-12-2016 10 sec
'We geloven dat bepaalde stromen beter gewaardeerd kunnen worden'
Vanaf drie locaties in Noord-Brabant produceert en transporteert Van Berkel Biomassa & Bodemproducten diverse hoogwaardige producten voor groeiplaatsverbetering voor onder meer bomen en openbaar groen.
01-12-2016 6 sec
Greenmax komt met een nieuw boombunkersysteem
Greenmax breidt zijn assortiment van groeiplaatsconstructies verder uit met een nieuw systeem; het TreeParker systeem. Een eenvoudig design met een zeer hoge draagkracht.
01-12-2016 5 sec
Alle planters verzamelen!
Heeft u zich al ingeschreven voor de Boom Innovatie Dag op 13 oktober bij Boomkwekerij Udenhout? Wij hebben wel een aardige trekker. Zoals u weet, is het thema van de dag 'Plant eens een andere boom.'
01-12-2016 8 sec
Invulling geven aan soortendiversiteit....
Met soortendiversiteit als uitgangspunt voor ons bomenbestand, ontstaat een breed palet aan keuzes en afwegingen. De website Beterebomen.nl geeft handvatten om het gewenste beeld te bereiken met een diversiteit aan boomsoorten.
01-12-2016 7 sec
Ontaarde boom, een innovatief experiment
Wat ziet u op het voorplein van Van Hall Larenstein? Een ontaarde boom, zowel een kunstwerk als een innovatief experiment. Een volwassen plataan wordt kunstmatig in het leven gehouden, drie meter boven de grond met zijn wortels zonder aarde.
01-12-2016 9 sec
Doorgewinterd boomtechnisch adviseur
Zijn curriculum vitae is niet bepaald die van een novice. Waar normaal grijze nestors een dergelijke staat van dienst overleggen, doet Martijn van der Spoel dat op zijn vijfendertigste. Dat hij ambitieus is, kun je rustig stellen. Maar wat deze jonge stuurman wérkelijk uitzonderlijk maakt, is dat hij forse leerprocessen aangaat.
01-12-2016 10 sec
Het is een ontdekking die tot de verbeelding spreekt
De eeuwenoude eik die eerder dit jaar in het Friese Appelscha werd gevonden. De eik zit verstopt in een grote zandheuvel. Bovenop die heuvel zijn alleen nog drie takken zichtbaar.
01-12-2016 7 sec
Eenvoudig en zonder moeite de volledige regie over uw boomdata.

01-12-2016 2 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER