Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Beheren = besparen
Zo maar een weekoogst uit mijn mailbox. Twee keer een melding over cyclisch beheer. Een keer van Tree-O-Logic en een tweede melding van Cobra. Bij nadere bestudering blijken beide begrippen weinig met elkaar te maken te hebben. Wat dit precies allemaal inhoudt, hoort u later
01-12-2015 9 sec
Inspiratieboom 2015: Nyssa sylvatica
Afgelopen donderdag 17 september was het dan zover: de bekendmaking van de Inspiratieboom van 2015. Tijdens de Boom Innovatie Dag 2015, een NWST-symposium in het Inspyrium van Ebben Boomkwekers BV in Cuijk, vond de geweldige apotheose van de verkiezingsstrijd plaats tussen een achttal bomen: de uitverkiezing tot Inspiratieboom van 2015.
01-12-2015 10 sec
Wat is de diversiteitsambitie binnen projecten?
Op verschillende plekken planten beheerders de laatste jaren meerdere soorten door elkaar heen aan, met name om zo bij ziekten en plagen niet hele rijen te verliezen. Beheerders van de openbare ruimte zijn zich er steeds meer van bewust: uniformiteit is de gangbare norm, maar diversiteit is de ambitie! Verschillende projecten op een rij.
01-12-2015 12 sec
'Branche moet ETW-certificering actief stimuleren'
'Te veel vakbekwame boomverzorgers zien nog af van de Europese ETW-certificering omwille van de kosten.' Dat zegt Corik Geurts, projectleider mbo aan Helicon opleidingen in Eindhoven. 'De branche van boomverzorgers professionaliseert snel, maar laat ook kansen liggen. Ze zou er goed aan doen maatregelen te nemen om meer boomverzorgers ETW-gecertificeerd te krijgen.'
01-12-2015 11 sec
Vijfde Boom Innovatie Dag bezorgt bezoekers waardevolle kennismiddag
Op 17 september organiseerden de vakbladen Boomzorg, Stad + Groen en Boom in Business voor de vijfde maal de Boom Innovatie Dag, ditmaal in het Ebben Inspyrium in Cuijk. De dag was zeer geslaagd met een hoge opkomst van zo'n driehonderd bezoekers en met de zaakkundige dagvoorzitter Henry Kuppen aan het stuur. De regen kon de sfeer op het demoterrein buiten niet verstoren.
01-12-2015 19 sec
Paleisbrug in Den Bosch, een sterk staaltje stedelijk groen
Op 9 mei 2015 is de Paleisbrug in 's-Hertogenbosch officieel voor het publiek geopend. Het viaduct (een brug gaat over water) is een ontwerp van Mels Crouwel en is aangeplant volgens een beplantingsplan van Piet Oudolf. Joost Verhagen, Günther Rutten en Jaap Smit van Cobra adviseurs hebben tijdens de voorbereidings- en uitvoeringsfase intensief samengewerkt met opdrachtgever en opdrachtnemers.
01-12-2015 13 sec
Zomereik gaat vrijuit na beschuldiging van woningverzakking
Nabij het dorp Peize in de gemeente Noordenveld staat een woning waarin zeer ernstige scheurvorming door verzakking is opgetreden. De bewoner claimde dat de boom bij de woning de oorzaak van de verzakking zou zijn. Boom-KCB heeft dit met een onderzoek weerlegd. De claim is inmiddels ingetrokken.
01-12-2015 10 sec
Meerstammige bomen toepassen in het stedelijk gebied
Meerstammige bomen bieden met hun natuurlijke kleuren- en vormenrijkdom oneindig veel mogelijkheden in de openbare ruimte. Het zijn prachtige parkbomen, die een verrassende dieptewerking creëren en een veel grotere natuurlijke beleving geven dan hoogstam bomen. Er is immers op ooghoogte veel meer te zien van de boom, dankzij de mooie structuur van de meerdere stammen en de vaak lagere kroonaanzet.
01-12-2015 13 sec
Wat mag een boom kosten?
Bomen zijn goed voor mens en omgeving. Daar is iedereen het eigenlijk wel over eens. Maar hoe laat de waarde van een boom zich uitdrukken in harde euro's? Om aan die discussie richting te geven, heeft Boomzorg geprobeerd een inventarisatie te maken van de totale kosten en de baten van een boom.
01-12-2015 11 sec
Heicom en BSI Bomenservice introduceren nieuw boomgranulaat
BSI Bomenservice en Heicom hebben de handen ineengeslagen om een duurzaam bomengranulaat te ontwikkelen. BSI Bomenservice zal met de naam TreeCycle Bomengranulaat de markt betreden en Heicom met de naam Boomgranulaat Eco. Beide bedrijven introduceren het nieuwe bomengranulaat op de Dag van de Openbare Ruimte 2015.
01-12-2015 10 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER