Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Nog weinig consequent diversiteitsbeleid, tenzij last van ziekten en plagen
Volgens een enquête van het vakblad Boomzorg, die door iets meer dan 60 respondenten werd ingevuld, wordt er in veel gemeenten al bewust gekeken naar afwisselend plantmateriaal in lanen, straten en de rest van de openbare ruimte, maar waarschijnlijk gebeurt dit vaak nog ad hoc. Wat zijn de ervaringen van beheerders?
01-10-2015 12 sec
Bomen en rechtspraak
Ik lig heerlijk in een Frans zwembadje, op een camping midden in de natuur. Het bad is zo klein dat het eigenlijk alleen kan dienen voor gesprekken met de campingbaas, zijn kinderen en de oude (grijze) garde die in de maand juni het eigen land uit durft. Al gauw komt het gesprek op de regels in het regionale park. Bomenkap is hier strikt gereguleerd, zegt de campingbaas. Vervolgens legt hij gedreven uit hoe hij omgaat met natuur.
01-10-2015 16 sec
De familie Ulmaceae, de iepachtigen
De Hollandse iep is een Belg! Ulmus x ollandica 'Belgica' is... Zo begon, waarde lezers het deel van het feuilleton over één van de genera van deze belangrijke bomenfamilie in Nederland: het geslacht Ulmus (zie Boomzorg nr. 1 van 2014). Om uw nachtmerries niet verder op te wekken zal uw schrijver zich in dit deel beperken tot de, naast Ulmus, meest bekende geslachten, Celtis, Planera, nou... bekend ?? en Zelkova om aan u voor te stellen.
01-10-2015 16 sec
Niks boven bomen!
Ook in deze uitgave van Boomzorg staat weer een forse opsomming van groene projecten met daarin aandacht voor bomen in de openbare ruimte. Uw project in een uitgave van Boomzorg? Stuur een mail naar project@nwst.nl en u krijgt alle informatie doorgestuurd.
01-10-2015 9 sec
Misschien bestaan in Azië nog veel ergere varianten van essentaksterfte
Essentaksterfte is natuurlijk een boomziekte met een heel ander karakter dan dat van iepenziekte. Toch zijn er ook een paar opvallende overeenkomsten die belangrijk zijn om de ziekte te begrijpen. Net als iepenziekte komt essentaksterfte uit Azië en net als iepenziekte is de ziekte door menselijk ingrijpen naar Europa gebracht: iepenziekte in de vorm van emballagehout tijdens de Eerste Wereldoorlog en essentaksterfte waarschijnlijk door de import van Aziatische iepen in de Baltische republieken of Europees Rusland.
01-10-2015 17 sec
Komkommers
Waarom zou je hartje zomer over komkommers gaan schrijven? Die snij je in plakjes of doe je op je brood
01-10-2015 4 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER