Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Sliedrechtse bomenactie is initiatief van vrijwilligersorganisatie

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, maandag 14 oktober 2024
48 sec


Net als in veel Nederlandse gemeenten kunnen ook in het Zuid-Hollandse Sliedrecht mensen een gratis boom aanvragen voor hun tuin. In Sliedrecht is de actie het initiatief van Stichting Sliedrecht Groen, een groep vrijwilligers die samenwerkt met de gemeente en medezeggenschap heeft over een deel van het bomenbudget.


De Stichting Sliedrecht Groen is in 2010 opgericht omdat mensen zich zorgen maakten over het verdwijnen van bomen in de gemeente. Missie van de stichting is dan ook het verbeteren en behouden van natuurlijke waarden in Sliedrecht. Inmiddels heeft de stichting medezeggenschap over besteding van het geld in het gemeentelijke bomenherplantfonds.

Vergroening

Inwoners kunnen via een speciale website van Stichting Sliedrecht Groen vooraf geselecteerde bomen en planten bestellen. Naast bomen gaat het ook om struiken en vaste planten. Het doel van de huidige bomenactie is het vergroenen van Sliedrecht en bijdragen aan meer biodiversiteit. Daarom zijn voor de actie inheemse planten en bomen geselecteerd, die ook klimaatbomen worden genoemd omdat ze zijn aangepast aan de omstandigheden in Nederland.


Bomenacties in Nederland

Sliedrecht is niet de enige plek in Nederland met een bomenactie. Ook in onder meer Alkmaar, Hof van Twente, Land van Cuijk, Krimpenerwaard en Velsen werden voor dit seizoen bomenuitdeelacties aangekondigd. Ook zijn er soms provinciale uitdeelacties, zoals in Zeeland en Overijssel. Vaak zijn de bomen bestemd voor voor inwoners die deze kunnen aanplanten in hun tuin, maar ook bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen soms aanspraak maken op gratis bomen.


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ETW-verdiepingsdag: Verplanten van bomen
woensdag 16 oktober 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER