Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

BomenCampus lanceert nieuw traineeship: Regisseur Groene Stedelijke Omgeving

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Evelyne Hoogeboom, woensdag 9 oktober 2024
104 sec


Lijkt het je wat om mee te werken aan een gezondere en groenere stedelijke omgeving? Vind je klimaat en een toekomstbestendige stad belangrijk en wil je een positieve impact hebben op je leefomgeving? Laat je dan (om)scholen met het traineeship Regisseur Groene Stedelijke Omgeving. Hiermee leer je een nieuw vak terwijl je werkt en direct geld verdient. Een waardevolle stap naar een bloeiende carrière.

Stedelijke omgeving
Stedelijke omgeving

Het traineeship Regisseur Groene Stedelijke Omgeving is een tweejarig traineeship dat jou voorbereidt om voornamelijk gemeenten te helpen met beheer van groen in de openbare ruimte. Na 4 maanden intensieve opleiding in Almere, ga je 20 maanden in de praktijk aan de slag bij een leerwerkbedrijf in het groenvakgebied. Tijdens de 20 maanden bij het leerbedrijf, is er eens per 2 weken nog een lesdag. Zo blijf jij werken aan je ontwikkeling. Vanaf dag 1 ontvang je een salaris. Je kunt het traineeship dus prima zien als een baan en een vakopleiding in één.

Duidelijke vraag vanuit de praktijk

Relatiebeheerder Gerben Drenth: 'Als we bij gemeentes komen, horen we vaak dat ze goede vakinhoudelijke mensen zoeken die tussen de uitvoering en de ambtenarij in kunnen werken. Iemand die zogezegd als een regisseur of directievoerder in de buitenruimte kan optreden. Natuurlijk blijven bomen daarbij erg belangrijk. De boom is en blijft symbolisch, maar de boom is ook heel specifiek. Het profiel van boominspecteur is daarmee ook heel gespecialiseerd. Gemeentes zoeken mensen die wat breder geschoold zijn en juist kennis hebben over verschillende zaken in de groene buitenruimte. We hebben de opleiding dus ontwikkeld vanuit een duidelijke vraag vanuit de praktijk. Bij onder andere de gemeenten Almere, Deventer, Ridderkerk en Rotterdam hebben we interviews afgenomen en die gesprekken resulteerden in dit traineeship.'


Gerben Drenth

Verschillende certificaten

Je wordt opgeleid en getraind door erkende professionals uit het vakgebied Openbaar Groen voor een brede basis aan kennis en vaardigheden, waar je de rest van je groene loopbaan profijt van hebt. Bij je leerwerkbedrijf werk je aan verschillende interessante groene klussen. Sluit jij het traineeship na twee jaar succesvol af, dan kun je gegarandeerd aan de slag in het werkveld. Je kunt denken aan een functie als Wijkbeheerder Groen, Toezichthouder Groen, Werkvoorbereider Groen of Inspecteur Beeldkwaliteit.
Tijdens het traineeship behaal je verschillende certificaten, die uitstekend van pas kunnen komen. Denk aan het certificaat: • Inspecteur Beeldkwaliteit • Wet Natuurbescherming 2 • Veilig werken langs de weg • VCA-VOL. Als je het traineeship succesvol afrondt, haal je een formeel mbo4-diploma. Een perfecte start van je groene loopbaan!


Kennismakingssessies

Regelmatig organiseren we kennismakingssessies in Almere. In een klein dagdeel geven wij je een inkijkje in de theorie en de praktijk van het groenvak. Eén of meerdere vakdocenten verzorgen een korte les en je loopt mee met een groenexpert, die jou laat zien hoe een werkdag als openbaar groenprofessional eruit kan zien. Zo krijg je een goed beeld van het traineeship en het groenvak en kun je zelf ervaren of het bij je past!
De volgende sessie is op vrijdag 25 oktober, maar ook op 15 november kan je nog aansluiten. Je kunt je aanmelden voor een kennismakingssessie op de website.
Het traineeship gaat jaarlijks in februari van start.


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ETW-verdiepingsdag: Verplanten van bomen
woensdag 16 oktober 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER