Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Waarom de inrichting van je voortuin net even anders is dan een normale tuin

INGEZONDEN MEDEDELING
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Arno Peeters, maandag 11 maart 2024
101 sec


Graag focussen we ons op de inrichting van onze tuin, maar de inrichting van de voortuin is eigenlijk net zo belangrijk. De voortuin is het eerste wat veel mensen zien als ze naar je huis kijken en je kan hier dus meteen een goede indruk achter laten. Hoewel het misschien verleidelijk is om je voortuin net zo in te richten als je achtertuin, is het belangrijk om rekening te houden met de verschillen tussen de twee tuinen. Daarom bespreken we in dit artikel belangrijke verschillen tussen de achter-en voortuin en geven we tips hoe jij je voortuin het beste kan inrichten.


Functionaliteit en toegankelijkheid
Een belangrijk verschil tussen de voor-en achtertuin zit hem in de functie. Zo dient de voortuin voor het doorgangsgebied naar de voortuin, waardoor toegankelijkheid een belangrijke eis is bij het inrichten van deze tuin. Je zal dus rekening moeten houden met de aanleg van een pad, en in sommige gevallen ook een oprit. Daarnaast kan het aanbrengen van verlichting belangrijk zijn, zodat de doorgang makkelijk gevonden kan worden. Verder is het belangrijk om rekening te houden met het plaatsen van een eventuele brievenbus of afvalbakken. Zorg dat deze makkelijk te bereiken zijn zonder dat ze de esthetiek van je tuin verstoren.

De visuele aantrekkingskracht
Misschien wel het meest cruciale in de voortuin, is de visuele aantrekkingskracht: het bepaalt de uitstraling van je hele huis. In tegenstelling tot je achtertuin die voor eigen gebruik is, wordt deze tuin door veel meer mensen gezien. Daarom is het van belang om te kiezen voor een tuin die rijk gevuld is met beplanting en het liefst ook planten die het hele jaar door groen blijven zodat ook in de koudere maanden je voortuin er nog aantrekkelijk uit ziet. Dit kunnen bijvoorbeeld groenblijvende struiken en boompjes. Verder kan je je tuin inrichten met een leuke tuinbank of juist aankleden door online tuinstoelen bestellen. Door vervolgens gebruik te maken van symmetrie en herhaling in de tuin, ontstaat er een mooie harmonie in je voortuin.

Veiligheid en privacy
Een laatste aspect om te bespreken, is de veiligheid en privacy van je voortuin. Dit is opnieuw een belangrijk verschil met je achteruit: deze is vaak zo goed als privé, terwijl een voortuin vaak zichtbaar is vanaf de straat en in principe voor iedereen bereikbaar is. Dat betekent dat je maatregelen zal moeten nemen om je eigen privacy te bewaken, maar zonder de uitnodigende sfeer te verkiezen. Dit kan je doen door een afscheiding te creëren met behulp van een heg of juist door deze volledig te blokkeren. Verder is het een goed idee om na te denken over verlichting, zodat de veiligheid in je voortuin wordt gegarandeerd. Als je op zoek bent naar meer inspiratie voor jouw tuin, dan kan je een kijkje nemen op tuinwinkels zoals https://www.avh-outdoor.nl. Hier vind je veel producten terug die aantrekkelijk zijn om te kopen.


Deze ingezonden mededeling valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Boomzorg

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER