Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Groen ondernemen: van bomen tot groene daken

INGEZONDEN MEDEDELING
ONDERNEMEN
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Arno Peeters, vrijdag 22 december 2023
91 sec


Het groene ondernemen wordt meer en meer gedaan. Dat moet ook wel, want op het gebied van duurzaamheid moeten er flinke stappen worden gezet. Er valt nog een hoop te winnen, maar veel bedrijven zijn al wel lekker bezig. Heb jij een onderneming en wil je (nog) groener worden? Dit artikel gaat je helpen met tips en tricks. Je leest onder meer over bomen en groene daken, en waarom dit jouw bedrijf duurzamer maakt en je zelfs de wereld een beetje helpt.


De vitaliteit van bomen
Bomen bepalen voor een groot gedeelte de kwaliteit van een leefomgeving. Wanneer er op jouw terrein bomen staan, lever je dus een mooie bijdrage. Bomen moeten echter wel gezond zijn. Wanneer dit niet zo is, kunnen ze voor overlast en zelfs gevaar zorgen. Bekende voorbeelden zijn stormschade en wortelopdruk. Daarom is het goed om je bomen na te laten kijken door een expert. Dit wordt boomtechnisch advies genoemd. Naar aanleiding van dit advies kun je samen met de expert bekijken of en hoe de bomen aangepakt moeten worden.

Groene daken
Op het dak kom je als het goed is niet vaak. Het dak krijgt bijgevolg weinig aandacht. Dat is eigenlijk best zonde, omdat het dak een ideale plek is om te verduurzamen. Dit kan door middel van zonnepanelen, maar een groen dak is ook een prima optie. Deze daken kennen vele voordelen, op economisch, ecologisch en maatschappelijk vlak. Een groen dak zuivert de lucht, zorgt voor waterretentie, brengt de omgevingstemperatuur naar beneden, regelt de warmte en zorgt voor energiebesparing en biodiversiteit. Bedrijven zijn ideaal voor een groen dak, omdat het vaak grote oppervlakten zijn.

Schaf het wagenpark af
Dit is voor sommige lezers misschien vloeken in de kerk. Zo is het niet bedoeld, maar denk eens aan de mogelijkheid om zonder wagenpark te ondernemen. Is het echt nodig dat iedere werknemer met de auto komt of een auto van de zaak heeft? De komst van de speed pedelec maakt het mogelijk om je snel over grotere afstanden te verplaatsen. Daarnaast is er vanwege het hybride werken minder nood aan auto’s. Natuurlijk hoef je niet je complete wagenpark van de hand te doen, maar inkrimpen kan zeker. En kies voor elektrische auto’s.

Afval scheiden
Van iedere Nederlander wordt verwacht om afval te scheiden. Of dat daadwerkelijk gebeurt, is een ander verhaal, maar de bedoeling is er wel. Als groen bedrijf lever jij uiteraard een mooie bijdrage aan afval scheiden. Je doet dit trouwens niet alleen voor het groene label of je reputatie. Het scheiden van afval levert je ook een besparing op. Je zult zien dat je een hoop minder restafval produceert, wat weer in de kosten scheelt.


Deze ingezonden mededeling valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Boomzorg

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER