Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Avondopleiding Boomtechnisch Adviseur en European Tree Technician in januari weer van start

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, vrijdag 15 december 2023
58 sec


Vanaf 18 januari 2024

Yuverta start op 18 januari 2024 weer met de opleiding tot Boomtechnisch Adviseur (BTA) en European Tree Technician (ETT) in Boxtel. Een opleiding voor boomverzorgers, werkvoorbereiders, onderzoekers, adviseurs, bestekschrijvers en directievoerders over boomverzorgingswerken.

De opleiding in 2021
De opleiding in 2021

In de avondopleiding voor Boomtechnisch Adviseur komt naast basiskennis van boombeheer ook regelgeving, administratie en organisatie aan de orde, evenals en boomonderzoek, advisering en aansturing boomverzorgingswerkzaamheden. De stof is verdeeld in hoofdstukken die weer verdeeld is in overzichtelijke modules. Het traject is naar behoefte af te sluiten met een tweedaagse examentraining voor het externe examen European Tree Technician (ETT).

Investering

De opleiding wordt veelal gezien als investering in de carrière. Voor sommigen is de titel Boomtechnisch Adviseur het einddoel, maar de meerderheid kiest ervoor zich voor te bereiden op het externe examen ETT. De opleiding richt zich op competenties die verwacht mogen worden van een Boomtechnisch Adviseur. Het examen ETT, dat onder toezicht van de European Arboricultural Council wordt afgenomen, is de leidraad voor de opleiding. De moeilijkheidsgraad van de opleiding is mbo+ tot hbo.


Stijgende vraag naar BTA/ETT

De functie van bomen in het stedelijk gebied wordt steeds belangrijker geacht door zowel gemeentes als de publieke opinie. Het is daarom zaak om zorgvuldig om te gaan met het bomenbestand dat een gemeente heeft. De ETT'er kan de schakel vormen tussen opdrachtgever (boomeigenaar/beheerder) en de aannemer. Met het diploma ETT op zak ben je Europees en mondiaal erkend als Tree Technician en zijn de kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk.


Informatie en aanmelden

Deze avondopleiding bij Yuverta Boxtel bestaat uit 32 theorie-avonden, 3 praktijkdagen en de nodige zelfstudie. Meer informatie over deze opleiding kun je inwinnen bij docent boomverzorging Corik Geurts via 06 30678808. Aanmelden kan op de website van Yuverta.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER