Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

GTH 2022: Stronkenfrees op rupsen voor elk terrein

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Jeroen Poldermans, donderdag 18 augustus 2022
137 sec


Eenvoudig manoeuvreren met krachtige Jo Beau B31-110-boomstronkenfrees

De B31-110-stronkenfrees van Jo Beau Products is met zijn breedte van slechts 74 cm de meest compacte volautomatische boomstronkenfrees op de markt. Met zijn brede rupsbanden en grote wendbaarheid rijdt de B31 moeiteloos over ruwe terreinen en langs grachten. Het is een unieke machine, ontwikkeld door de elite onder de tuinmachinemakers.


'Als je een krachtigere stronkenfrees wilt aanschaffen, schipper je bij je keuze vaak tussen enerzijds de kracht en anderzijds de wendbaarheid van de machine. De B31-110 is het perfecte compromis tussen formaat, kracht en manoeuvreerbaarheid. Met deze machine kunnen wij de zwaarste freesklussen klaren, terwijl nauwe paadjes en zanderige ondergronden dankzij de rupsbanden geen probleem vormen', aldus Koert van Geffen van Gekko Boomzorg. Hij komt veel bij particulieren, waar hij met zijn machines regelmatig te maken krijgt met smalle tuinpaadjes en nauwe bochten. Deze Jo Beau-stronkenfrees is niet zozeer een compacte machine, maar kan dankzij zijn slimme ontwerp wel compact gemaakt worden.

'De B31-110 is het perfecte compromis tussen formaat, kracht en manoeuvreerbaarheid'

Inklapbare en in hoogte instelbare freesarm

Gekko Boomzorg is gek op bomen. Vanuit Zaltbommel verzorgt dit bedrijf bomen van particulieren, op landgoederen en bedrijfsterreinen. Deze diepgewortelde passie kan volgens eigenaar Koert van Geffen alleen uitgevoerd worden met het juiste materieel. 'Bij sommige particulieren moeten we scherpe draaien maken om in de tuin te komen. Voorheen, met een ander type stronkenfrees, lukte dat soms niet. Een reden waarom we voor deze frees gekozen hebben, is het slimme ontwerp van de machine', legt Van Geffen uit. 'De freesarm kan recht omhoog gezet worden en de besturingsarm kan 180 graden zwenken. Zodoende kun je krappe bochten nemen en zwaar werk in lastig bereikbare tuintjes afleveren. Doordat de besturingsarm 180 graden draaibaar is, heb je tijdens het frezen goed zicht op het werk', aldus de boomverzorger. De freesarm wordt volautomatisch of manueel hydraulisch heen en weer bewogen. Het freeswiel wordt aangedreven door dubbele industriële V-riemen. Al met al is deze krachtige machine licht te bedienen.


'Wat betreft de diepte die we bereiken, is deze machine redelijk uniek'

Dieper frezen

'Wat prestaties betreft, is deze machine redelijk uniek, zeker als het gaat om de diepte die we bereiken. De krachtige 31pk-Vanguard-benzinemotor freest in korte tijd een stronk weg van 110 cm breed met een diepte van 50 cm. Dat ben ik bij machines van dit formaat niet eerder tegengekomen', besluit Van Geffen. De freesbreedte is 1100 mm, de freesdiepte 500 mm en de freeshoogte 500 mm.


Meer specificaties

De stronkenfrees is voorzien van twaalf Greenteeth-beitels, die eenvoudig driemaal gedraaid kunnen worden in een hoek van 120 graden. Greenteeth is een uniek merk dat geïmporteerd en gedistribueerd wordt door Jo Beau. De ronde, uitgeholde beitels zijn elk 120 graden draaibaar. Als de voorzijde van een beitel bot wordt, kan de beitel hierdoor eenvoudig en in een handomdraai gedraaid worden door middel van een steek- of ringsleutel. Tijdwinst, kostenbesparing en ergonomie zijn de grote voordelen daarvan. De besturing is hydraulisch en de machine is autonoom rijdend. Verder is hij voorzien van drie hijsogen. De brandstoftoevoer vindt plaats via een uitneembare metalen jerrycan, wat de veiligheid verhoogt. De Vlaamse frees kan op een aanhangwagentje of in een minivan eenvoudig vervoerd worden.


'De freesarm kan recht omhoog gezet worden en de besturingsarm kan 180 graden zwenken'

Jozef Beauprez (Jo Beau)

We schrijven Brugge 1989, als gediplomeerd matrijzenbouwer Jozef Beauprez aan de slag gaat met het herstellen en verkopen van tuinmachines. Drie jaar later werkt hij aan het ontwerpen van een universeel opvangsysteem voor minitractoren, kiepbakken voor rupsvoertuigen en verticuteermachines. In 1998 komt zijn eerste mobiele houtversnipperaar in de inmiddels kenmerkende gele kleuren op de markt. Het merk Jo Beau is geboren! Sinds die tijd heeft hij zijn strepen verdiend als grondlegger in de wereld van de compacte mobiele hakselaars, boomstronkenfrezen en verticuteermachines. Jozef Beauprez en zijn jongste zoon Christophe streven ernaar elke machine te personaliseren, afgestemd op de gebruiker. Hun machines zijn ontworpen en gefabriceerd om alle uitdagingen van de stedelijke omgeving met stijl en comfort aan te gaan. Ze zijn gemaakt van speciale materialen en met maximale aandacht voor detail - perfect voor elke omstandigheid en weerconditie.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER