Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Dolmans behaalt PSO 30+ voor alle vestigingen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, dinsdag 1 juni 2021
93 sec


'Inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vraagt van het bedrijf, maar levert ook veel op'

Dolmans Landscaping Group groeit door op de Prestatieladder Socialer Ondernemen en behaalt voor al haar vestigingen in Nederland het PSO 30+ certificaat, zo laat het bedrijf weten. Een teamprestatie, schrijft algemeen directeur Erwin Janssen. Hij spreekt van een 'absolute erkenning' voor Dolmans als bedrijf, en een mooie kroon op het 60-jarige jubileum van het bedrijf dit jaar.


Dolmans Landscaping Group heeft ruim 250 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Hiermee voldoet het bedrijf aan de kwantitatieve norm waarbij ook de kwaliteit en duurzaamheid van de plaatsing wordt meegenomen in het verkrijgen van het PSO 30+ certificaat.

De vestigingen in Bunde, Maastricht, Venray, Haaren, Nuenen, Duiven, Beilen, Goes, Amsterdam ontvingen het certificaat. Daarnaast hebben sinds 2019 ook twee vestigingen van Dolmans Landscaping in België, met zogenaamde maatwerkafdelingen, een soortgelijke certificering.

Gemotiveerd

De inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vraagt van het bedrijf begeleiding en aansturing, maar levert daarnaast ook veel op, aldus Dolmans. De vestigingen kunnen bouwen op gemotiveerde medewerkers die met de goede begeleiding binnen het bedrijf en een juiste teamsamenstelling volgens Peter Grobbee, directeur van onder meer sociale bedrijven Dolmans Monsdal, al snel boven zichzelf uitstijgen.


Toch is sociaal ondernemen nog niet overal even vanzelfsprekend. 'De financiële winst van sociaal ondernemen komt vooral ten goede aan de gemeente doordat iemand uit de 'kaartenbak' gaat', stelt Mart Hoppenbrouwers, commercieel directeur van Dolmans. 'Ondanks dit voordeel merken we dat gemeenten vaak nog niet inzetten op sociaal ondernemen en bij het wegzetten van opdrachten gaan voor de laagste prijs.'

Winst te behalen

Deze houding komt volgens Dolmans voort uit het los van elkaar staan van de ruimtelijke en sociale budgetten bij gemeenten. Dat zou als gevolg hebben dat er vaak tijdelijk onvoldoende werk is en mensen die aan het werk waren weer terug in de uitkering belanden. Het kost vervolgens extra energie om dan weer opnieuw aan de slag te gaan.


Volgens Hoppenbrouwers is hier nog behoorlijk winst te behalen voor de gemeenten met name op het gebied van ontschotten. 'Daarom gaan we proactief in gesprek met gemeentes om hen te attenderen op deze meerwaarde. Er zijn gelukkig steeds meer publieke en private organisaties die specifiek opdrachten in de markt zetten waarbij gezocht wordt naar een contractpartner die in zeer hoge mate sociaal onderneemt. Daardoor ontstaan er ook nieuwe banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.'

Prestatieladder Socialer Ondernemen

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering organisaties binnen die laatste trede. Het certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht ging. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER