Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Bloody boring

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 16 november 2020
76 sec


Ik weet niet hoe het met u staat, maar door de huidige coronapandemie werk ik grotendeels vanuit huis. Daar is niets mis mee; ik ben gezegend met een ruim thuiskantoor met ook nog eens vrij uitzicht over het groen. Niks aan de hand, zou je zeggen. Ik weet echt wel dat veel mensen hun thuiskantoor moeten inrichten onder veel benauwdere omstandigheden. Hoe riant ik er ook bij zit, zo'n thuiskantoor blijft natuurlijk saai. Vroeger vond ik een dagje thuiswerken gelijkstaan aan een veredelde vorm van spijbelen. Ik weet het: onzin, en wijt dat aan mijn calvinistische inborst. Nu je soms wel drie tot vier dagen achtereen gekluisterd zit aan je thuiskantoor, heb je datzelfde gevoel van lekker spijbelen als je op pad gaat, interviewt of bij een zeldzaam dagje op het redactiehoofdkantoor. Met andere woorden: thuiswerken is op zich prima, maar tegelijk ook bloody boring. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat er de laatste weken steeds meer bezoekersrecords worden gebroken in de Nederlandse parken, bossen en natuurgebieden. Al die verveelde thuiswerkers willen ook weleens een gezonde dosis buitenlucht opsnuiven. En wat voor mij geldt, geldt waarschijnlijk ook voor de zeventien miljoen min één andere Nederlanders. Een mooi succesje dus voor boom- en groenbeheerders. Maar deze pandemie zou ertoe kunnen leiden dat de budgetten voor groen worden beperkt of op zijn minst aan een kritische her-evaluatie worden onderworpen.


Al die verveelde thuiswerkers willen ook weleens een gezonde dosis buitenlucht opsnuiven

Ik denk dat de pandemie laat zien hoe belangrijk een goed verzorgde groene omgeving is voor het welbevinden van Nederlandse burgers. Verandert dat straks, als er een vaccin komt tegen corona? Ik lees overal dat bepaalde zaken niet meer zullen veranderen, omdat corona fungeert als een soort hogedrukpan: maatschappelijke veranderingen die normaal jaren duren, zijn nu in luttele maanden tijd ingeprent in ons brein. Voor mij staat als een paal boven water dat de waardering voor een groene en goed verzorgde openbare ruimte een van de positieve uitkomsten van de pandemie is. En nu maar hopen dat de sector straks geen NOW-subsidie moet aanvragen omdat gemeenteraden, gedwongen door de stijgende tekorten, het mes zetten in de groene budgetten.

En nu maar hopen dat de sector straks geen NOW-subsidie moet aanvragen omdat gemeenteraden, gedwongen door de stijgende tekorten, het mes zetten in de groene budgetten

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER