Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

RootBarrier RollRib: een innovatief wortelgeleidingssysteem dat 100 procent recyclebaar is

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Sjoerd Rispens, maandag 6 januari 2020
96 sec


Bomen verbeteren het klimaat, bieden beschutting tegen de wind en schaduw en koelte in de zomer. Daarnaast vervullen bomen ook andere functies: ze nemen CO2 op, maken de stedelijke omgeving aantrekkelijker en dragen bij aan een gezonde leefomgeving. Maar bomen kunnen ook voor hinder zorgen. Op plaatsen waar bomen en infrastructuur samenkomen, ontstaan knelpunten. Onder de grond zijn wortels die kabels en leidingen kunnen beschadigen; bovendien zorgt wortelopdruk voor de nodige beschadigingen aan fietspaden, voetpaden en het wegdek. King RootBarrier levert een totaalpakket van wortelgeleidingsproducten om schade door wortels in stedelijke locaties te voorkomen en tegelijkertijd de stabiliteit van de bomen te behouden. Dit draagt bij aan een leefbare groene omgeving.


RootBarrier® RollRib®

De RootBarrier RollRib is een innovatief wortelgeleidingssysteem op rol, gefabriceerd uit 1,5 mm dik sterk high density polyethyleen (HDPE) en is 100 procent recyclebaar. De RollRib beschikt over verticale, geïntegreerde geleidingsribben die functioneren als grondverankering, waardoor boomwortels de RollRib niet kunnen opdrukken. Bovendien zorgen de geleidingsribben ervoor dat boomwortels gecontroleerd naar beneden worden geleid.


RootBarrier® RollRib® Modular Building System

Ter uitbreiding van de RootBarrier RollRib heeft King RootBarrier het RootBarrier RollRib Modular Building System ontwikkeld. Dit unieke bouwsysteem op rollen van 21 meter is verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes: 51 cm, 81 cm en 109 cm. Met dit systeem is het mogelijk om een grote variëteit aan hoogtes te creëren. Bovendien kan het RootBarrier RollRib Building System ook ingezet worden bij reeds bestaande leidingen, kabels, buizen etc. De eenvoudige, snelle en kostenbesparende bouwwijze zorgt er door middel van een uitsparing voor dat de ondergrondse infrastructuur zo min mogelijk verstoord en beschadigd wordt. In combinatie met de RootBarrier-afsluitring leveren wij een totaalpakket om preventief wortelopdruk en wortelingroei tegen te gaan.


Verhogen met RootBarrier RollRib Modular Building System

De koppelelementen (51 cm, 81 cm en 109 cm) worden met de standaardelementen (28 cm, 39 cm, 45 cm, 59 cm, 90 cm en 118 cm) verbonden, om elke hoogte te kunnen realiseren die nodig is voor de gewenste toepassing. De schermen met de ribben worden dakpansgewijs op elkaar gelegd en vastgeschroefd in een zigzagpatroon met een overlap van 10 cm. Het bouwsysteem kan zowel lineair, rondom als vierkant geïnstalleerd worden.


Verlagen met RootBarrier RollRib Modular Building System

Bij het verlagen van het bouwsysteem wordt rekening gehouden met bestaande leidingen, buizen, kabels etc. Door middel van een uitsparing worden beide elementen met elkaar verbonden. De installatie is hetzelfde als bij het verhogen van het bouwsysteem. Om het beste resultaat en een goede aansluiting te krijgen, moet echter met beide elementen gestart worden op de stippellijn.


Flexibel afdichtsysteem voor kabeldoorvoer in RootBarrier RollRib

Ondergronds aangebrachte leidingen en kabeldoorvoeren zijn kwetsbaar. Met de variabel combineerbare RootBarrier-afsluitring is het mogelijk om op een zeer effectieve manier bestaande kabels, leidingen, buizen etc. door de RootBarrier RollRib heen te voeren en af te sluiten. Hierdoor wordt het milieu zo min mogelijk belast en krijgt wortelingroei geen kans.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER