Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Bomen over boomprojecten

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 12 december 2018
108 sec


De mooiste projecten van de afgelopen periode in the spotlights

Houtwallen Schapendrift Beilen

De wijk Schapendrift in het Drentse dorp Beilen heeft haar opzet te danken aan oude houtwallen en boomstructuren. Deze oude structuren in het landschap worden gekoesterd. De gemeente wil de houtwalstructuur duurzaam in stand houden. De bomen in de houtwal staan echter dicht op de bebouwing en zorgen voor overlast. Ook vormen de bomen een veiligheidsrisico. De gemeente ontvangt geregeld klachten over vallende en overhangende
takken.



Herinrichting Gasthuiswijk in gemeente Leiden

Gemeente Leiden is bezig met een herinrichting van de Gasthuiswijk met rioolvervanging als uitgangspunt. Een ingrijpend proces waarbij vanuit de integraliteit is besloten om de energietransitie en klimaatadaptatie mee te nemen. Greenpoint Advies heeft opdracht gekregen om alle relevante groenbeheergegevens te verzamelen en beschikbaar te maken, waarmee het als online communicatieplatform fungeert voor alle belanghebbenden bij de herinrichting.


Houtopstanden Sportpark Den Hoek te Reusel

Rondom een viertal sportparken/voetbalverenigingen in de gemeente Reusel - De Mierden staat een groot areaal aan houtopstanden. Op een efficiënt en vaktechnisch correcte wijze worden deze onderhouden door Boomrooierij Weijtmans te Udenhout. Door inzet van een MKG-kraan met zaagklem en een rupskraan met houtklem worden boomvormers in houtopstanden gedund zonder schade te veroorzaken aan te behouden boomvormers. In het kader van de zorgplicht worden boomvormers langs sportvelden gesnoeid door een European Tree Worker.


Bomenwandelroute in en rond het centrum van Zutphen

De Bomenstichting Zutphen e.o. is in 2002 opgericht door een groep mensen die zich
inzet voor het behoud van groen, in het bijzonder bomen in de stad Zutphen en omgeving. Aanleiding was de bezorgdheid over het verdwijnen van veel bomen en ander
groen in Zutphen. De Bomenstichting Zutphen is inmiddels een serieuze gesprekspartner van de gemeente, en heeft regelmatig overleg met hen, volgen het beleid kritisch en streven op deze manier naar een positieve invloed op het behoud van en het beleid m.b.t. bomen.


Gevolgen van droogte op platanen in Beuningen

Binnen de gemeente Beuningen zijn in de zomer van 2017 de monumentale platanen aan de Van Heemstraweg gecontroleerd op aantasting door Massaria en anderszins ‘gewoon’ dood hout. De 352 platanen vormen langs deze intensief gebruikte doorgaande weg door de kernen van Beuningen, Ewijk en Winssen een imposante en beeldbepalende beplantingsvorm. In 2017 waren 121 platanen aangetast door Massaria. In totaal zijn destijds 305 platanen gesnoeid. In 2018 stond dit deel van de gemeente Beuningen weer op de rol om te worden gesnoeid. In juni is de boomveiligheidscontrole en snoeiopname uitgevoerd. Bij 16 platanen werd dood hout aangetroffen en deze bomen zijn opgenomen in de snoeiopdracht voor augustus/september. De overige 336 platanen werden als ‘veilig’ beoordeeld en hoefden niet gesnoeid te worden. De droogte in de daaropvolgende maanden heeft flinke invloed op de bomen gehad. In de maanden augustus en september leek het bij en aantal bomen alsof de herfst in een ver gevorderd stadium was.


Bomenzand voor Spoorzone Zwolle

De stationsomgeving van Zwolle ondergaat een grote metamorfose. Bekend onderdeel van deze metamorfose is de busbaan die de zuidzijde van het station verbindt met de noordzijde. Aan de zuidzijde zijn onlangs 17 zwarte berken (Betula Nigra) geplant. De bomen geven de locatie, waar een nieuw busstation wordt gerealiseerd, een sfeervol groen aangezicht. Heicom leverde bomenzand 300 RAG in opdracht van NTP Infra.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER