Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

PEFC Jaarbijeenkomst: EUDR en biobased bouwen

AGENDA
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 27 augustus 2024
60 sec


Dinsdag 8 oktober in Driebergen

Op dinsdagmiddag 8 oktober organiseert PEFC Nederland haar jaarlijkse bijeenkomst in Driebergen. Iedereen is welkom, ook niet-leden. De thema's zijn biobased bouwen, ambities voor houtbouw, gezondheid & welzijn, en de EU-ontbossingsverordening. Bezoekers ontvangen het boek De Houtbouw Revolutie als aandenken.

Pablo van der Lugt
Pablo van der Lugt

De bijeenkomst wordt geleid door biobased bouwspecialist Pablo van der Lugt. Hij is actief als senior adviseur duurzaamheid en circulariteit in de houtindustrie. Daarnaast is hij verbonden als kwartiermaker biobased bouwen aan de TU Delft en board member bij het houtbouwinvesteringsfonds Built by Nature.

Houtbouw

Een deel van het programma staat in het teken van biobased bouwen: dit groeit snel, maar kan nog sneller. Daarom steunt PEFC verschillende initiatieven.Ook wordt ingegaan op de gezondheidsvoordelen van hout in gebouwen, zoals een warme sfeer en vermindering van stress.


EUDR implementatie

De EU-ontbossingsverordening (EUDR) wordt op 30 december 2024 volledig van kracht. Bedrijven die hout op de EU-markt brengen moeten een zorgvuldigheidssysteem (DDS) implementeren, een risicoanalyse uitvoeren en de geolocatie van de houtoogst opgeven om te garanderen dat de grondstoffen ontbossingsvrij zijn. PEFC zet zich al 25 jaar in voor het behoud van bossen met steun van 1.000.000 boseigenaren en 30.000 gecertificeerde bedrijven.
PEFC heeft een standaardmodule ontwikkeld om bedrijven te helpen voldoen aan de EUDR. Marten de Groot van PEFC Nederland vertelt hier meer over.


Praktische informatie

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de jaarlijkse bijeenkomst van PEFC Nederland op dinsdagmiddag 8 oktober om 14.00 uur (registratie vanaf 13.30). De locatie is centraal in het land op Landgoed Sparrendaal in Driebergen. Sparrendaal is goed bereikbaar met OV (halte Rijsenburg) en 3 minuten van de snelweg af. Parkeren is gratis.
Bezoekers ontvangen de PEFC-editie van het boek De Houtbouw Revolutie (winkelwaarde € 33,50) geschreven door Pablo van der Lugt en Atto Harsta. Aanmelden kan via info@pefc.nl, of telefonisch 030 693 0040.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Lezing Henry Kuppen op Future Green City World Congress
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER