Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Flexibele bomen op Chassé Promenade in Breda

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Fleur Dil, maandag 13 februari 2023
50 sec


Brabantse stad maakt sprong voorwaarts in vergroening

Breda maakt stappen in de richting van een "Stad in een Park" dankzij de Chassé Promenade. De promenade, die onlangs is geopend door wethouder Peter Bakker, is omgetoverd tot een flexibel stadspark. Dankzij een samenwerking tussen de gemeente Breda en Zoontjens Boomprojecten, is het mogelijk geworden om 40 bomen in boombakken van Flexibilitree te plaatsen.


Hoewel de ondergrondse parkeergarage niet geschikt is om bomen in de grond te planten, bieden de boombakken van Flexibilitree de juiste oplossing. Hierdoor krijgen verschillende boomsoorten een plek in het stadspark en bloeien er het hele jaar door groene bomen. De wethouder is enthousiast: "Dit past bij de ambitie die we hebben om een Stad in een flexibel Park te worden."

Om te kunnen voldoen aan de klimaatdoelstellingen worden de oplossingen naar meer vergroening, juist in steden, steeds creatiever

Bijdrage aan klimaatdoelstellingen

Om te kunnen voldoen aan de klimaatdoelstellingen die gemeentes zich gesteld hebben, worden de oplossingen naar meer vergroening, juist in steden, steeds creatiever. Eén van die oplossingen is het creëren van steeds meer daktuinen, inclusief constructies om bomen op hoogte te kunnen plaatsen. Een goed voorbeeld daarvan is de boomveer van Boomkwekerij Ebben, een vinding die de ontwikkeling van daktuinen verder heeft verrijkt. Met de komst van de Chassé Promenade maakt nu ook Breda een sprong voorwaarts in haar streven naar vergroening en verduurzaming. De bomen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar dragen ook bij aan de klimaatdoelstellingen die Breda heeft.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Tinka Chabot
Tuesday 14 February 2023
Ik vind de verhouding tussen het bovengrondse en ondergrondse deel van de bomen nogal scheef. Dat wordt een moeizaam groeiproces. Je moet ook steeds water blijven geven, dus ook nog eens bewerkelijk. Grappig dat alles wat maar neigt naar groen als duurzaam wordt betiteld.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER