Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Aanplant bomen langs Amstelveenlijn gestart

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, maandag 15 november 2021
64 sec


De eerste bomen langs het tracé van de vernieuwde Amstelveenlijn zijn deze week geplant. Aannemer Jos Scholman plaatst de komende periode 215 bomen langs de tramlijn. Wethouders Rob Ellermeijer (Verkeer en Vervoer) en Floor Gordon (Groen) hielpen een handje mee en plantten namens de gemeente Amstelveen een boom.


Laatste werkzaamheden Amstelveenlijn

Wethouder Ellermeijer: 'Dit is één van de laatste werkzaamheden van het Amstelveenlijn project. Het grote werk is gedaan; de tram is volledig vernieuwd, de ondergrondse kruisingen zijn in gebruik en nu kunnen we de omgeving weer de groene uitstraling geven die zij verdient. Om de verkeersveiligheid verder te verbeteren worden binnenkort de laatste aanpassingen aan de rotondes uitgevoerd. Daarnaast is de gemeente nog met de Vervoerregio in overleg over het beperken van de uitval op de lijn en een betere aanlanding op Station Zuid in Amsterdam.'


Variatie aan boomsoorten

'Het moment is hier om het groen in ere te herstellen', aldus wethouder Gordon. 'Er komt een variatie aan verschillende soorten boomsoorten en bosplantsoen. We willen de omgeving zoveel mogelijk in oude glorie herstellen.' De gemeente koos voor verschillende boomsoorten zoals iepen, eiken, berken en kastanjes. Maar ook meidoorn, veldesdoorn, els, haagbeuk, berk, hulst, liguster, vuilboom, lijsterbes en Gelderse roos. Gordon: 'Natuurlijk hebben sommige bomen nog even nodig om volwassen te worden. We laten de natuur haar werk doen.' Elf iepen die eerder vanwege de werkzaamheden aan de A9 zijn uitgegraven kregen afgelopen maart al een nieuwe bestemming bij de Eleanor Rooseveltlaan en de Sportlaan. Ook zijn de bermen langs de Beneluxbaan verschraald met zand, zodat het typische Amstelveense bermmengsel hier kan floreren met een variatie aan bloemen en kruiden.


Input bewoners meegenomen

In januari van dit jaar organiseerde de gemeente twee digitale informatiebijeenkomsten voor omwonenden van de kruispunten Sportlaan en Zonnestein/Kronenburg. Op verzoek van de bewoners zijn toen enkele aanpassingen in het plan doorgevoerd. De aanwezigen van deze avonden waren ook uitgenodigd voor de symbolische plant namens de gemeente.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER