Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Boomrooierij Weijtmans: meer dan bomen rooien

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
dinsdag 24 december 2019
111 sec


Boomrooierij Weijtmans bestaat al vanaf 1800 en is al zes generaties lang actief in het rooien van bomen. Het bedrijf is nog altijd volop in beweging, met een gezonde kijk op de toekomst.


Inmiddels is Boomrooierij Weijtmans nationaal en internationaal actief en heeft het bedrijf meer dan 35 medewerkers in vaste dienst. Naast goed opgeleide boomrooiers, chauffeurs en machinisten beschikken zij over elf European treeworkers en drie tree technicians, om te verzekeren dat elke rooi- en snoeiklus een honderd procent tevreden klant oplevert. Voor het gewenste eindresultaat voorzien de tree technicians u van goede adviezen.

Daarnaast wordt gewerkt met een vaste groep zzp'ers van vijftig personen. Met zo'n flexibel aantal medewerkers kan het werk ook tijdens het broedseizoen in goede banen geleid worden. Tevens zijn er twee treeworkers in opleiding werkzaam. Weijtmans is een gecertificeerd leerbedrijf en leidt mensen op. Zo blijft deze boomrooierij investeren in de toekomst en laat ze zien dat ze meer doet dan alleen bomen rooien.

Voorop in Nederland

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen werkt Weijtmans samen met sw-bedrijven ten behoeve van social return. Weijtmans is de eerste boomrooierij in Nederland die de CO2-footprint-trede 3 heeft behaald. De voertuigen hebben een Euro VI-motor en voor inzet in de binnenstad beschikt het bedrijf over silent uitgevoerde Euro VI-auto's.


Uniek in de Benelux zijn de telescoopkranen van Weijtmans. Dit zijn doordachte en innovatieve boomrooimachines, waarmee men tot een hoogte van 32 meter takken kan vastpakken en afzagen. Zo kan één man de complete boom, in delen of in zijn geheel, veilig en gecontroleerd rooien zonder klimmers. Zien is geloven!

Meer dan bomen rooien

Boomrooierij Weijtmans organiseert boscafé's in de gemeente Tilburg, om burgers en instanties te betrekken bij ontwikkelingen en uitvoeringen in bosgebieden. Met deze gezonde blik op de toekomst profileert Weijtmans zich als een vooraanstaand speler op het gebied van bosbeheer.


Boomrooierij Weijtmans is gecertificeerd iepen- en kastanjeverwijderaar. Als u uw zieke of aangetaste bomen op de juiste manier door Weijtmans laat verwijderen en verwerken, is verdere verspreiding van ziektes te voorkomen. U kunt Weijtmans ook inschakelen voor controle op Massaria (bij platanen) en voor het verwijderen van kastanjes met bloedingsziekte.

Nadat een boom gerooid of gekapt is, is het werk nog niet gedaan. Wat achterblijft, zijn de boomstronk en wortels, ook wel de stobben genoemd. Boomrooierij Weijtmans heeft de juiste apparatuur om boomstronken afdoende en efficiënt te verwijderen.

Ook kunt u er terecht voor het afvoeren van snoeihout, blad en stamhout. Verder bent u er aan het juiste adres voor de inkoop van (stam)hout langs wegen, voor koop op stam uit bospercelen en voor de verkoop van hout.
Boomrooierij Weijtmans investeert ook in een economische toekomst, de biobased economy, onder andere door houtchips te leveren aan lokale centrales voor de ontwikkeling van groene producten.


De opdrachtgevers van Boomrooierij Weijtmans zijn particulieren, bedrijven, instellingen, gemeentes en de provinciale en landelijke overheid.

Boomrooierij Weijtmans is een SBB-gecertificeerd opleidingsbedrijf. Zo blijft men op de hoogte van de nieuwste inzichten en werkmethoden. Ook is Weijtmans ErBo-erkend en VCA**-, NEN-, ISO 9001-, PEFC-, FSC- en Groenkeur-gecertificeerd.

Wilt u zekerheid en het voordeel van professioneel opgeleide medewerkers met jarenlange ervaring, dan hoeft u niet verder te zoeken. Natuurlijk komt Boomrooierij Weijtmans graag bij u langs om ter plaatse de situatie en eventuele obstakels vakkundig te beoordelen.

Boomrooierij Weijtmans BV
Handelsweg 18
5071 NT Udenhout
Tel. 013-511 1483
Fax 013-511 4373
algemeen@weijtmans.nl
www.boomrooierijweijtmans.nl


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER