Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Bomen over boomprojecten

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 1 mei 2019
68 sec


De mooiste groenprojecten in de spotlights

De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere boomprojecten. Uw project ook op deze pagina's in De Boomzorg? Stuur een e-mail naar
Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijgt alle juiste formulieren toegestuurd.



Rustplek voor scholieren

Een school in Berlijn-Neukölln wil graag voor de scholieren een rustplek creëren. Er worden daarom 16 bomen geplant waaronder heerlijk gerelaxt kan worden. Om de boomwortels onder controle te houden, worden 16 RootBarrier® RootPanels® Pyramid geplaatst. Dit conische wortelgeleidingssysteem maakt een natuurlijke, gezonde boomgroei mogelijk. Het systeem verhindert schade aan het omliggende, nieuw aangelegde park.


Bomenzand voor Spoorzone Zwolle

De stationsomgeving van Zwolle ondergaat een metamorfose. Bekend onderdeel van deze metamorfose is de busbaan die de zuidzijde van het station verbindt met de noordzijde.
Aan de zuidzijde zijn onlangs 17 zwarte berken (Betula Nigra) geplant. De bomen geven de locatie, waar een nieuw busstation wordt gerealiseerd, een sfeervol groen aangezicht. Heicom leverde bomenzand 300 RAG in opdracht van NTP Infra.
Dit bomenzand, bestemd voor bomen met een groeiplaats onder de bestrating, is bestand tegen de verkeersbelasting en heeft de juiste waterdoorlaatbaarheid. Met het bomenzand garanderen zij opdrachtgevers een onkruidarm product vrij van ziekten die voldoet aan de door RAG gestelde eisen.


Snoei monumentale esdoorn Universiteit Utrecht

In opdracht van de Universiteit van Utrecht heeft Quercus boomexperts in samenwerking met haar zusterbedrijf Sight Landscaping een monumentale esdoorn gesnoeid. Deze staat in een binnentuin op het terrein van de Universiteitsbibliotheek.
In verband met geluidsoverlast en de veiligheid van de bibliotheekgebruikers kon de opdracht alleen in het weekend worden uitgevoerd.
In het verleden zijn de gesteltakken van de esdoorn met een statische kroonverankering (staalkabels) verankerd. Nu, 20 jaar later, heeft de boom geen doorgaande top meer en heeft Quercus boomexperts een veteranensnoei toegepast. Hierbij is de kroon kleiner gemaakt om de windbelasting op takken en stam te reduceren. Door deze snoei is de boom tevens in staat om de resterende kroon goed te onderhouden en te voorzien van vocht en voedingsstoffen. Nu zal zich een binnenkroon gaan vormen als nieuwe toekomstige kroon.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024
Boomfeestdag plantseizoen 2024-2025
woensdag 20 november 2024
t/m woensdag 19 maart 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER