Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Werk in beeld: het Beursplein in Amsterdam

donderdag 17 mei 2018

Aanleg van het Treeparker-systeem
De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe inrichting van het Beursplein te Amsterdam. De nieuwe uitstraling van het plein is gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp van Berlage.

Zo worden de oorspronkelijke elementen hersteld en teruggeplaatst op hun oude plek: de drinkfonteinen, de stier en de monumentale lantaarnpalen. Op en rond het Beursplein komen acht hemelbomen (Ailanthus altissima).

De uitdaging in dit project vormt het combineren van de bomen en de ondergrondse fietsenstalling - die plaats zal bieden aan 1.700 fietsen. Er is maar een uitermate lage opbouwhoogte beschikbaar voor de bomen. Het Beursplein moet daarnaast geschikt zijn voor zware lasten tijdens bijvoorbeeld festiviteiten. Zettingsverschillen en/of wortelopdruk kunnen daarom niet geaccepteerd worden. De hoge verkeersbelasting en de lage inbouw maken het extra moeilijk om een optimale groeiplaats te creëren. KWS Infra koos voor het boombunkersysteem Treeparker.

Het resultaat tot nu toe; de eerste bomen staan al op hun plek
Op de ondergrondse fietsenstalling is maar weinig dekking. Een "daktuinoplossing” voor zwaar vrachtverkeer vormt daarom de basis van het ontwerp. De groeiplaatsinrichting bestaat uit diverse onderdelen die alle van belang zijn voor het goed functioneren van het systeem, nu en in de toekomst. Belangrijke punten hierin zijn drainage, bewatering en beluchting.

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES