Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Bomen gerooid op het Martinusplein te Epe

donderdag 14 december 2017

Rooien van bomen aan Martinusplein te Epe
In de gemeente Epe is recentelijk het Martinusplein gereconstrueerd waarbij ook het riool is vervangen. Boom tuin techniek 't Harde was tijdens alle werkzaamheden als ETT verantwoordelijk voor het behouden van zoveel mogelijk bomen.


18 afgekeurde bomen

Vooraf is een inventarisatie uitgevoerd in opdracht van de gemeente om inzicht te krijgen wat het behouden waard is en bescherming nodig heeft. Daarbij werden ook enkele bomen afgekeurd, waarop van den Nagel is ingeschakeld. Het ging om 18 bomen van verschillende boomsoorten die in slechte conditie waren.

Vlotte klus
Wegens de vele winkels op het Martinusplein was het zaak om het rooien van de bomen zo snel en net mogelijk af te handelen. Maandagochtend is om 07:00 het werk aangevangen en rond 10:30 was het werk afgerond. Precies op tijd voor de opening van de winkels om 11:00.

Duurzaam
Een deel van het vrijgekomen hout (Iep en Gleditsia) is nuttig ingezet en wordt door een lokale zagerij verwerkt. Enkele beukenstammen zijn als brandhout verhandeld en de rest van het hout is gechipt en ingezet als brandstof in een houtvergasser. Ook in een relatief kleine opdracht wordt het vrijgekomen hout op duurzame wijze verwerkt.

In het schemerdonker werden de bomen in vlot tempo gerooid.
door Willemijn van Iersel


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES