Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Boomverzorging Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Herplant van bomen in Wijdemeren

maandag 24 maart 2014

Begin dit jaar startte de Nationale Bomenbank in opdracht van de gemeente Wijdemeren met het onderhoud aan 1900 bomen. Een aantal bomen zijn of worden gekapt, waarvan een groot deel de komende weken wordt herplant.

Het onderhoud aan de bomen is vooral in Ankeveen, 's-Graveland en Kortenhoef goed zichtbaar. Verschillende bomen zijn of worden gekapt, omdat ze afsterven, aangetast zijn door boomziekten, al dood zijn of onaanvaardbare overlast geven. Ook bestaan er plekken waar bomen zo dicht op elkaar staan, dat ze elkaar bij de groei hinderen. Bomen en boomstructuren die beschermd zijn staan op de Groene Kaart van Wijdemeren. Voor de bomen die binnen de groene kaart worden gekapt, is een kapvergunning verkregen. Bomen die niet op de Groene Kaart staan kunnen zonder kapvergunning worden gekapt. Daarnaast raasde er op 28 oktober 2013 een storm over ons land, waardoor ook een aantal bomen moesten worden gekapt.

Door de zachte winter en het vroege voorjaar is er voordat er aan de bomen werd gewerkt, extra gelet op mogelijke dieren die in of rondom de bomen aan het broeden zijn. Voor de herplant wordt onder andere gekeken of er onder- en bovengronds voldoende ruimte aanwezig is en of er een herplantplicht is volgens het Bomenbeleidsplan. Van de bomen die zijn gekapt, wordt minimaal 60% herplant. Daarmee voldoen we ook aan de herplantplicht zoals door de gemeenteraad is bepaald.

bron: gemeente Wijdemeren

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES