Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Boomverzorging Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Nieuwe methode voor groeiplaatsverbetering op Boom Inspyratie Dag

donderdag 19 oktober 2017

Wolterinck presenteert op de Boom Inspyratie dag een innovatieve methode onder de naam Terra-fit. Dit is een nieuwe methode voor optimale groeiplaatsverbetering bij (stads)bomen.

Volgens Ivo de Groot van Wolterinck is de methode nieuw voor groeiplaatsverbetering, maar ook voor bodemverbetering, beluchting bij (stads)bomen maar ook bladluisbeheersing. 'De groei en gezondheid van een boom begint immers bij een gezond bodemecosysteem. Bomen zijn essentieel door hun CO2-opname en dragen bij aan een goede en gezonde leefomgeving in stedelijk gebied. Helaas zien we regelmatig dat er bij bestaande bomen een verstoring plaats heeft gevonden in de bodem waardoor de bomen niet de juiste voedingsnutriënten tot zich kunnen nemen en dus ook achterblijven in hun ontwikkeling.'

Deskundig advies

Nadat er een aanvraag is ingediend zal Wolterinck een vrijblijvende afspraak maken. Indien wenselijk kan er een inspectie worden uitgevoerd op locatie. Met een uitgebreide analyse van de conditie van de bomen of bodemproblematiek wordt er een adviesplan opgezet. Ook is het mogelijkheid een onafhankelijke expert in te zetten om tot de beste aanpak te komen. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op de nieuwe website.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES