Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Boomverzorging Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Hissink ontwikkelt een nieuwe chippercombi

dinsdag 14 oktober 2014

Na het succes van de HM 6-300 chippercombi heeft Hissink een nieuwe chippercombi ontwikkeld, de HM 8-400 K. Ten opzichte van de HM 6-300 heeft deze machine een hogere capaciteit.

De nieuwe HM 8-400 K chippercombi is onlangs afgeleverd aan M. Meijns Grondverzet & Groenvoorziening in Krommenie. De combinatie bestaat uit een Heizohack chipper met een invoer van 400 x 700 mm. Deze trommelchipper wordt gevoed door een Palfinger-Epsilon kraan met een reikwijdte van 6,90 meter. De chips worden opgevangen in een 15 m3 container. Door een verwisselbare zeef kan de chipgrootte aan de wensen worden aangepast. Het geheel is zo geconstrueerd dat de combinatie zo compact en wendbaar mogelijk is. Om de wendbaarheid verder te vergroten is de machine voorzien van een gestuurde achteras.

Deze machine wordt aangestuurd door middel van een Parker IQAN touchscreen bedieningspaneel. Hiermee zijn diverse handelingen te automatiseren en is de bediening zeer eenvoudig. Met behulp van deze combinatie kan de machinist grote hoeveelheden hout verwerken tot een hoogwaardige energiechip. Doordat het werk door één persoon kan worden gedaan, kan de kostprijs van de houtchips worden gereduceerd. Dit maakt het nog interessanter om het hout als milieuvriendelijke energiebron te gebruiken.GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES