Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Boomverzorging Nieuws Blog Techniek Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Beluchtingsmat voorziet boomwortels van zuurstof

vrijdag 1 augustus 2014

De beluchtingsmat van International Tree Service (ITS) kan verticaal worden toegepast om boomwortels van zuurstof te voorzien en bodemgassen af te voeren.

Daarnaast wordt het bewortelingsgebied, met name bij wegreconstructies beschermt tegen verdichting. Boomwortels zullen sterk tegen de mat aangroeien omdat hier volop zuurstof is te vinden. De bovenzijde met een dunne laag grond afwerken. De mat kan op maat gesneden of geknipt worden.

De beluchtingsmat is een nylon structuurmat met aan weerszijden een doorlopend filtervlies. Dikte 10mm. waarvan 95 procent open ruimte. Bij ophogingen en nieuwe verhardingen onder bomen kan de beluchtingsmat voorkomen dat wortelafsterving plaats vindt. Belangrijk is dat het profiel goed bewortelbaar is en dat organisch materiaal van het maaiveld verwijderd wordt. Na het leggen van de mat wordt een cunet laag van minimaal 15 centimeter dikte aangebracht en verdicht waarna de verharding volgt. Door de mat tot buiten de verharding te laten lopen en hier af te dekken met een dunne laag grond vindt er luchtverversing plaats.

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES