Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Nieuwe bomen in Park Randenbroek in Amersfoort

zondag 30 maart 2014

Binnenkort worden er weer bomen geplant in Park Randenbroek en omgeving in de gemeente Amersfoort. Er worden 104 nieuwe bomen geplant ter compensatie van de bomen die in 2013 onrechtmatig zijn gekapt. Nog eens 37 bomen komen van andere locaties waar door nieuwe ontwikkelingen bomen weg moeten.

Het planten van de eerste bomen is naar verwachting begin april. De bomen worden geplant in het hele gebied Park Randenbroek en omgeving. De plekken waar de bomen komen, zijn bepaald in nauw overleg met de Klankbordgroep Beheer Park Randenbroek en omgeving.

37 bomen verhuizen van andere locaties naar het park en de omgeving. De meeste daarvan (32 moeraseiken) komen langs de hoge hekken bij softbalvereniging Quick. Deze hoge bomen worden daar geplaatst uit het oogpunt van extra veiligheid. Er staan weliswaar hoge hekken, maar mocht er toch een hard geslagen bal over het hek komen, dan vormen deze bomen een extra ‘vangnet’ voor de ballen.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort heeft in juli 2013 toegezegd 143 bomen te laten herplanten. Daarvan krijgen er nu 104 een plek in Park Randenbroek en omgeving. Na de bomenplant wordt in een schouwronde nog één keer in overleg met de klankbordgroep gekeken waar nog plek is voor de resterende 39 bomen. De schouwronde vindt rond de zomer plaats.

Als er bomen zijn die nog steeds geen plaats kunnen krijgen in Park Randenbroek en omgeving, dan zorgt de gemeente voor een groencompensatie. De gemeente reserveert dan een geldbedrag van 175 euro per boom. Voor dat bedrag worden op andere plekken in de stad bomen geplaatst. Hiermee volgt de gemeente de aanbevelingen die volgden uit het onafhankelijke onderzoek naar de bomenkap in 2013.

bron: gemeente Amersfoort

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM