Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Amsterdam: ‘European City of Trees’

zaterdag 2 juni 2012

Op de foto overhandigt Aki Männistö (vertegenwoordiger van de Finse stad Turku, rechts) het certificaat van de European City of Trees 2012 aan wethouder Dirk de Jager (wethouder van het stadsdeel Amsterdam-West, links).
Amsterdam mag zich een jaar lang ‘European City of Trees’ noemen. Deze Award is toegekend aan een stad die toonaangevende activiteiten ontplooit in het beleid, beheer en de burgerparticipatie gericht op bomen in een stedelijke omgeving. Initiatiefnemer is de European Arboricultural Councel (EAC), de Europese koepelorganisatie van boomspecialisten in 21 landen.
Volgens Jan Goevert van de EAC wil de EAC met de Award de bijzondere inspanningen van een stad op het gebied van bomen onderscheiden. De prijs wordt sinds 2007 uitgereikt en deze bijzondere eer is dit jaar de stad Amsterdam te beurt gevallen. Goevert onderstreepte het groene karakter van de stad, de bijzondere populatie iepen die in Amsterdam te vinden is en de grote inspanningen van de stad om het groene karakter te behouden. Hierbij worden de bewoners van de stad actief betrokken.GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM