Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Mbo-opleiding Boomverzorging/ETW verhuist naar Velp

dinsdag 3 juli 2018

Student Bart Aalpoel in actie (foto: Richard Berkhof)
Helicon MBO Apeldoorn gaat vanaf schooljaar 2018-2019 samen met Helicon MBO Velp verder als één sterke groene mbo-school op Landgoed Larenstein in Velp. De opleiding Boomverzorging/ETW gaat mee, inclusief docenten en instructeurs.

Het landgoed is een ideale omgeving voor deze opleiding, stelt Helicon. 'Alle bomen die op de ETW-sortimentslijst staan, zijn op het landgoed aanwezig. Bovendien is het landgoed een geschikte uitvalsbasis voor allerlei soorten opdrachten in de directe omgeving.'

Helicon Opleidingen biedt groene vol- en deeltijdopleidingen Bos- en natuurbeheer (niveau 2, 3 en 4) en Boomverzorging/ETW (niveau 3 en 4). De leerlingen kunnen zich nog verder bekwamen in het zagen en klimmen, door deel te nemen aan het Zaagteam of het Klimteam van de school. Deze teams trainen buiten lestijden, om hun skills op een nog hoger niveau te krijgen en om deel te nemen aan evenementen en wedstrijden. Daarnaast biedt de school de topklas, waar deelnemers in één jaar hun Boomverzorging/ETW op niveau 4 halen.

Om afscheid te nemen van de Koningsschool in Apeldoorn, organiseert Helicon 12 juli het Helicon Koningsschool mini-festival.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM