Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Europese Unie onderzoekt weerbaarheid bomen tegen klimaatverandering

dinsdag 26 juni 2018

Eerder deze maand is een Europees project van start gegaan, genaamd B4est. Er wordt onder andere gezocht naar resistentie tegen essentaksterfte door het genotyperen van essen.

B4est staat voor Adaptive Breeding for productive, sustainable and resilient Forests under climate change. Doel van het project is het verhogen van de overleving, gezondheid, veerkracht en productiviteit van bossen onder klimaatverandering en natuurlijke verstoringen.

Genotyperen
Met behulp van SNP merkers wordt gewerkt aan het genotyperen van essen. Met deze techniek wordt bepaald of een genotype in verband gebracht kan worden met resistentie voor essentaksterfte. Daarnaast worden tijdens het project innovatieve methoden ontwikkeld voor het genotyperen van ziekteresistentie.

Het project wordt in samenwerking met 19 partners uitgevoerd, waaronder CGN en Wageningen Plant Research. Het project wordt geco├Ârdineerd door het Nationale Instituut voor Landbouwonderzoek in Frankrijk. De totale projectkosten bedragen 6,5 miljoen euro, hiervan komt 6 miljoen vanuit de Europese Unie.

Bron: Groen Kennisnet


door Linde Kruese

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM