Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Nog 1 week voor #mooistebospaadje van Nederland

woensdag 30 mei 2018

Foto: PEFC
Geïnteresseerden in de wedstrijd voor het mooiste bospaadje van Nederland hebben nog een week de tijd om een foto van hun mooiste bospaadje te plaatsen op sociale media met de hashtag #mooistebospaadje. De jury is zich momenteel aan het warmlopen met de selectie.

De wedstrijd #mooistebospaadje is een initiatief van keurmerk voor duurzaam bosbeheer PEFC. Honderden foto's zijn al op Facebook, Instagram en Twitter geplaatst met de #mooistebospaadje. De Jury is bezig al deze foto's te bekijken en 10 nominaties in zowel de categorie jeugd als volwassenen te selecteren voor de tentoonstelling. Ook kunnen deelnemers hun foto hier uploaden. Deze foto wordt dan gepubliceerd op de website van PEFC en de deelnemer dingt automatisch mee naar de prijzen. Ook kinderen kunnen meedoen.

Prijzen
Volwassenen en kinderen kunnen de volgende prijzen winnen:
 • Voor volwassenen bestaat de 1e prijs uit een vakantieweek in een boomhut, de 2e prijs uit een vakantieweekend in een boomhut en 3e prijs is een dagbezoek aan de Efteling.
 • Voor kinderen is de 1e prijs een overnachten in de Efteling, de 2e prijs een midweek in een Hobbit woning en 3e prijs is een dagbezoek aan de Efteling.

  Jury
  De jury bestaat uit:
 • Hans Dorrestijn, schrijver en cabaretier;
 • Frans Kapteijns, vrijwillig boswachter regio Brabant en bekende twitteraar;
 • Edo van Uchelen, bioloog en natuurfotograaf.
  De selectie wordt op donderdag 21 juni bekend gemaakt. Uit deze selecties worden de winnaars gekozen (1e, 2e en 3e prijs) van beide categorieën en die worden op 5 juli bekend gemaakt tijdens de opening van de tentoonstelling.

  Erop uit in de bossen
  'In een tijd waarin we allemaal druk, online en social zijn, is het heerlijk om daar soms uit te stappen met een wandeling of fietstocht in de bossen. PEFC wil Nederland uitdagen erop uit te trekken en op zoek te gaan naar het mooiste bospaadje van Nederland,' zo liet het keurmerk eerder weten.

  Duurzaam bosbeheer
  PEFC stelt hét internationale onafhankelijk keurmerk te zijn ter bevordering van duurzaam bosbeheer, 'want bossen zijn belangrijk voor mensen, dieren en planten. Daarom koesteren wij de bossen. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd.'
 • door Guus van Rijswijck


  REACTIES
  Er zijn nog geen reacties.
  REACTIE PLAATSEN
  Naam:
  E-mail (wordt niet getoond op de website):
  Reactie:

  VACATURES
  GREENFORUM