Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Essentaksterfte in recreatiegebieden geïnventariseerd

maandag 28 mei 2018

Staatsbosbeheer gaat de komende weken voorbereidingen treffen voor de aanpak van essentaksterfte in recreatiegebieden in de Krimpenerwaard en de omgeving van de Reeuwijkse plassen. Daarbij worden ernstig zieke bomen geïnventariseerd.

De inventarisatie, waarbij zieke bomen worden gemarkeerd met een oranje stip om de omvang van het probleem in kaart te brengen, vindt plaats in opdracht van Groenalliantie Midden-Holland. Deze bomen worden vanaf dit najaar gekapt.

Inloopavonden
Boswachters hebben in de Krimpenerhout en het Loetbos de inventarisatie inmiddels uitgevoerd. Daarbij gaat het om hevig aangetaste essen langs fiets- en wandelpaden. Dit vindt de komende weken plaats in het Gouwebos, het Goudse Hout en recreatiegebieden rondom de Reeuwijkse Plassen. Staatsbosbeheer organiseert in juni en juli twee inloopavonden over de aanpak van de essentaksterfte in de recreatiegebieden van de Groenalliantie Midden-Holland.

Gevaarlijke situaties
Met het weghalen van de zieke essen wil Staatsbosbeheer voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan door omvallende bomen of vallende takken. Het risico bestaat dat de verzwakte bomen op termijn omvallen.

Bron: Goudse post

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM