Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Bomenkap in Arnhems park Lauwersgracht duurt nog maanden

dinsdag 8 mei 2018

De bomenkap in het park Lauwersgracht in Arnhem laat zeker nog maanden op zich wachten. De gemeente heeft de actiegroep Behoud Bomen Arnhem laten weten dat eerst de bezwarenprocedure tegen de kap wordt afgewacht, stelt het AD.

Deze procedure kan volgens een woordvoerder nog maanden duren. Tot die tijd worden de bomen in ieder geval met rust gelaten.

Spandoek
In het park staan momenteel dertien bomen die zijn voorzien van een gele lap. Daarnaast staan bomen met spandoeken waarop teksten te zien zijn als 'Kappen met kappen, gemeente Arnhem'. Op een groot spandoek aan het begin van de Spijkerstraat prijkt de tekst 'Stop kappen bomen Lauwersgracht'.

Bezwarenprocedure
De actiegroep Behoud Bomen Arnhem stelt dat er een armetierig parkje overblijft als de oude bomen worden weggehaald. De gemeente wil in het park bomen neerhalen, omdat enkele exemplaren andere bomen in de weg staan. Van twee bomen zijn de toppen er uit gewaaid. In het park zijn al acht nieuwe bomen geplant om de oude te vervangen. Het is nog niet duidelijk of de oude bomen alsnog gekapt worden. Daarvoor zal eerst de bezwarenprocedure worden doorlopen, aldus een gemeentewoordvoerder.

'Onduidelijke groenvisie'
Eerder liet de actiegroep Arnhemse Bomenvrienden door middel van Mark Bosch weten dat Arnhem een onduidelijke groenvisie heeft. Volgens hem doet de gemeente er verstandig aan om aan burgers uit te leggen waarom een boom plaats moet maken. Hij noemde de onduidelijkheid daarover 'zorgwekkend'.

Bron: AD


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM