Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Operatie Boomfeestdag: maakt ’t buiten beter!

donderdag 15 maart 2018

De 62ste editie van de Viering Nationale Boomfeestdag vond dit jaar plaats in het Groningse Oldambt.

Duizenden bomen werden geplant door Prinses Irene, gedeputeerde Henk Staghouwer, burgemeester Pieter Smit, hoofd Staatsbosbeheer Groningen Rieks van der Wal en Albert Verlinde samen met de kinderen van diverse basisscholen. De bomen werden geschonken door Boomkwekerij Ebben, vertegenwoordigd door Toon Ebben en Jasper Haster.

Dorpsbos 'De Hoogte' bij Heiligerlee werd door de kinderen vergroend en verrijkt met de nieuwe bomen. In dit bos had een kaalslag plaatsgevonden door de essentaksterfte. Het bos is diverser gemaakt door de aanplant van esdoorns, eiken, berken en de resistente Amerikaanse es. Ook in Blauwestad werden nieuwe bomen geplant, nabij 'De Wilgenborg' waar de langste fietsbrug van Europa wordt aangelegd: 'De Blauwe Loper'. Het begin van de brug wordt nu gemarkeerd door een bomencirkel, geplant door de kinderen en de fractievoorzitters van de Tweede Kamer.

Toon Ebben: 'De Boomfeestdag is altijd de mooiste feestdag van het jaar. Het is fantastisch om bij te mogen dragen aan een groen bewustzijn bij kinderen en biodiversiteit voor toekomstige generaties.'


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM