Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Reizigers Arriva kunnen meesparen voor bomen met ‘Samen voor groen’

donderdag 8 februari 2018

Reizigers van Arriva in het hele land kunnen sinds deze week meesparen voor bomen via het 'Samen voor Groen'-programma. Daarmee wil de vervoerder Nederland stap voor stap groener maken en de Co2-uitstoot van bussen en treinen uit de lucht halen.

In 2016 ging dit project van start in de provincie Zuid-Holland. Inmiddels staat de teller op 6.800 gespaarde bomen. De vervoerder verhoogt nu het aantal bomen naar 10.000, om de introductie van het 'Samen voor groen'-programma in alle Arriva-regio's te vieren.

Verantwoord beheer
'Bomen nemen Co2 op uit de atmosfeer. Dus met iedere boom die we planten, komen we weer een stap verder in de richting van Co2-neutraal reizen,' aldus Arriva op zijn website. 'Voor iedere 10 euro zorg je voor twee bomen - die gegarandeerd 30 jaar lang verantwoord worden beheerd. Samen kunnen we duizenden en duizenden bomen planten en laten groeien.'

Maatschappelijke meerwaarde

Arriva werkt in dit programma samen met Trees for All, een Nederlandse stichting die zich wereldwijd voor meer bos inzet door middel van bosbescherming, -realisatie en -herstel. In Nederland en het buitenland wordt samengewerkt met lokale projectorganisaties. Daardoor krijgt het bos een belangrijke lokale maatschappelijke meerwaarde, aldus Arriva.

Bron: Arriva / Treesforall

door Guus van Rijswijck


REACTIES
T.A. van Zanten | 18 april 2018 | 21:56
Eindelijk een vervoerder die het snapt.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM